Για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού προτείνει ο εισαγγελέας να δικαστούν οι 12 κατηγορούμενοι για την δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα grtimes, εισηγείται οι κατηγορούμενοι να δικαστούν σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η πρωτοφανούς αγριότητας δολοφονία του Άλκη Καμπανού σημειώθηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης, με οπαδικά κίνητρα και συγκλόνισε το πανελλήνιο. Για την υπόθεση βρίσκονται προφυλακισμένοι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα και για άλλα αδικήματα.

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της δικογραφίας και τις καταθέσεις μαρτύρων εμπλεκόμενοι φαίνεται να λειτούργησαν ως τάγμα εφόδου και να είχαν προσχεδιάσει τη δολοφονική επίθεση. Οι κατηγορούμενοι μαχαίρωσαν και ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον Άλκη Καμπανό, χρησιμοποιώντας φονικά εργαλεία μεταξύ άλλων στυλιάρι και δρεπάνι.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο 19χρονος Άλκης Καμπανός έχασε τη ζωή του από τα τραύματα που έφερε στα πόδια και στο κεφάλι.

Δεν προέκυψε εμπλοκή άλλων ατόμων

Τέσσερις μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση με οπαδικό κίνητρο που συγκλόνισε τη χώρα, η 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης που διενήργησε την κύρια έρευνα για την υπόθεση,  έκλεισε την ανάκριση σε βάρος των δώδεκα κατηγορούμενων και προσωρινά κρατούμενων για την υπόθεση, οι οποίοι διώκονται για τα κακουργήματα της από κοινού ανθρωποκτονίας, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και σε απόπειρα, κατά συρροή (για τους δύο φίλους του).

Από την έρευνα δεν προέκυψε εμπλοκή νέων προσώπωνούτε ζητήθηκε η άσκηση συμπληρωματικών διώξεων σε βάρος των ήδη κατηγορούμενων (19 έως 25 ετών).

Μετά την εξέλιξη αυτή, η ογκώδης δικογραφία θα διαβιβαστεί σε εισαγγελέα που θα υποβάλει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Το Συμβούλιο θα αποφανθεί – εν συνεχεία – με βούλευμά του για την παραπομπή τους σε δίκη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εκτός από τις απολογίες των κατηγορουμένων και τις καταθέσεις μαρτύρων (κλήθηκαν να αναγνωρίσουν και δια ζώσης τους δράστες), στη δικογραφία περιλαμβάνονται – μεταξύ άλλων – δείγματα DNA των εμπλεκόμενων προσώπων που συγκρίθηκαν με τα κατασχεμένα πειστήρια-όπλα από το σημείο της επίθεσης, άρσεις των τηλεφωνικών τους επικοινωνιών, όπως και το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας για την αιτία θανάτου του άτυχου φοιτητή (σ.σ. αποδόθηκε στη συρροή κακώσεων, τόσο στα κάτω άκρα όσο και στο κεφάλι του).

Μεταξύ των στοιχείων που ανέμενε και έλαβε η ανακρίτρια ήταν το πόρισμα της ψηφιακής πραγματογνωμοσύνης για όλα τα ψηφιακά μέσα που κατασχέθηκαν και περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Η συγκεκριμένη πραγματογνωμοσύνη αφορά βίντεο που έχουν καταγράψει την επίθεση, αλλά και οι καταγραφές των gps τηλεφώνων και αυτοκινήτων των εμπλεκομένων προσώπων, προκειμένου να προσδιοριστεί ο χρόνος κάθε ενέργειας.

Πηγή: pierianews.gr