Οι «Πιερίδες Μούσες», έχουν και την εμπειρία και την γνώση. Ήξεραν πως αυτός ο αγώνας με την ομάδα της ΑΕ Κούκου, την Κυριακή 20-2-2022, θα ήταν μια δύσκολη αναμέτρηση. Όχι τόσο από πλευράς τεχνικής και ποιότητας, αλλά από το κλίμα που θα διαμορφώνονταν στην κερκίδα και από την συμπεριφορά στον αγωνιστικό χώρο.

Και δεν έπεσαν έξω. Άλλωστε όποιος κατέχει το προνόμιο να καταγράφει για 30 χρόνια την ιστορία του Ποδοσφαίρου Γυναικών στην Πιερία, πάντα θα αντιμετωπίζεται, από όσους ακολουθούν, ως ανταγωνιστική ευκαιρία αναγνώρισης τους σε κάθε αναμέτρηση. Αντίθετα οι «Πιερίδες Μούσες» μπαίνουν στον κάθε αγώνα με χαμόγελο και τον βλέπουν ως μια ευκαιρία να παίξουν και να απολαύσουν το αγαπημένο τους άθλημα, το ποδόσφαιρο, να ξεδιπλώσουν την τεχνική και το ταλέντο τους με σεβασμό και αξιολόγηση των αδυναμιών και της δυναμικής της άλλης ομάδας. Ιδιαίτερη μέριμνα του Σωματείου, είναι πάντα, η ασφαλής άθληση κυρίως η ακεραιότητα των αθλητριών των δύο ομάδων. Δεν είναι τυχαίο που χρόνια τώρα καμιά αθλήτρια καμιάς αντίπαλης ομάδας δεν έφυγε με φορείο ή δεν έγινε καμιά αναγκαστική αλλαγή από σοβαρό τραυματισμό με υπαιτιότητα αθλήτριας των Πιερίδων Μουσών.

Δυστυχώς, κάποια σωματεία στο κυνήγι της διάκρισης και της νίκης, διαμορφώνουν πολεμική ατμόσφαιρα και πρακτικές εξόντωσης. Οι Πιερίδες Μούσες έχουν μακρύ κατάλογο αθλητριών με σοβαρούς τραυματισμούς. Ο τελευταίος στον αγώνα της Κυριακής με διάγνωση «ρωγμώδες κάταγμα στην σπονδυλική στήλη» σε αθλήτρια 15 χρονών (!) που καταδικάζεται να μείνει εκτός αγώνων για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ είχε και πολλούς τραυματισμούς σε άλλες αθλήτριες!

Στο παιχνίδι της Κυριακής 20-2-2022  οι «Πιερίδες Μούσες» άντεξαν την συνεχή επιθετικότητα, την σκληρή τακτική και προσπάθησαν να αγωνιστούν για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αυτό, αν και άργησε, ήλθε μετά από μια εκπληκτική επέλαση της Ραφαέλας Παντέλι. Διεκδίκησε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου με κεφαλιά, την ξαναπήρε μετά από άστοχη διεκδίκηση αντίπαλης παίχτριας. Κινήθηκε προς τον αντίπαλο το χώρο, και ενώ βρισκόταν έξω από την μεγάλη περιοχή,  κατάφερε στον κατάλληλο χρόνο  και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ένα άπιαστο μακρινό σουτ που άφησε άναυδη ολόκληρη την αντίπαλή άμυνα. Το 0-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα (σχετικό βίντεο).

Αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου και αυτό το ποδόσφαιρο διδάσκει 30 χρόνια ο Αθλητικός Όμιλος Γυναικών «Πιερίδες Μούσες». Με υπομονή και επιμονή.

Στον αγώνα της Κυριακής η προπονήτρια Ολυμπία Ζιώγα, επέλεξε τις:

Μίσχου Παναγιώτα, Κατσιμπουρα Ολυμπία, Παναγιωτίδου Σωτηρία, Πουλή Αλέκα, Λεονταρίτη Αριστέα, Γκούτζα Παναγιώτα, Τζιουμερκα Βάγια, Βογιατζή Κυριακή, Ιορδάνου Ειρήνη, Παντέλι Ραφαέλα, Παπαδοπούλου Σταματία-Θέτις, ενώ έπαιξαν και οι: Βελισσαρίδου Σοφία και Φουρκιώτη Ελπίδα.

Ο επόμενος αγώνας για τις «Πιερίδες Μούσες» είναι την Κυριακή 27-2-2022, με την ομάδα «ΛΑΜΙΑ ΠΑΣ 1964» στο γήπεδο της ΕΠΣ Πιερίας.

Το εκπληκτικό γκολ της Ραφαέλας Παντέλι

Πηγή: pierianews.gr