Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) ανακοινώνει ότι με εγκύκλιο διαταγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προσκαλούνται να καταταγούν στο Πολεμικό Ναυτικό οι στρατεύσιμοι με τη 2022 Γ΄/ ΕΣΣΟ.

Συγκεκριμένα, στις 29 και 30 Αυγούστου 2022 και στις 5, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2022, καλούνται να καταταγούν:

α. Οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2024 (έτος γέννησης 2003) που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων αρμοδιότητας των στρατολογικών υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Αττικής και Ανατολικής Αττικής.

β. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1999 έως και 2024 (έτη γέννησης 1978 έως και 2003) από όλους τους νόμους της χώρας, που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι κατηγορίας σωματικής ικανότητας πρώτης έως τέταρτης (Ι/1 έως και Ι/4), πλήρους ή μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, ανεξάρτητα εάν έχουν ολοκληρώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση, και των οποίων οι λόγοι της υποχρέωσης για κατάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Φεβρουαρίου 2022 έως και 30 Απριλίου 2022.

γ. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1999 έως και 2024, που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, και η ημερομηνία λήξης της αναβολής περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1 Μαΐου 2022 έως και 31 Ιουλίου 2022.

Οι καλούμενοι στρατεύσιμοι υποχρεούνται να παρουσιασθούν για κατάταξη στις 29 και 30 Αυγούστου 2022 και στις 5, 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2022, στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος», στο Σκαραμαγκά Αττικής, εκτός αυτών που έτυχαν οποτεδήποτε αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, ή έχει κριθεί κατά το παρελθόν η σωματική τους ικανότητα από Υγειονομική Επιτροπή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτοί θα παρουσιάζονται απευθείας στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά (Ακτή Μουτσοπούλου 66 – Πειραιάς) αποκλειστικά και μόνο στις 29 και 30 Αυγούστου 2022. Σε περίπτωση αδυναμίας κατάταξης στις ανωτέρω ημερομηνίες, παρουσιάζονται στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος», αφού επικοινωνήσουν άμεσα με την αρμόδια στρατολογική υπηρεσία, για λήψη σχετικών οδηγιών.

Οι καλούμενοι στρατεύσιμοι να έχουν μαζί τους κατά την κατάταξή τους:

α. Αρνητικό τεστ (PCR) ανίχνευσης κοροναϊού, το οποίο πρέπει να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την πρώτη ημέρα παρουσίασής τους.

β. Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης από κοροναϊό.

γ. Αριθμό Τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) με πρώτο όνομα δικαιούχου το δικό τους, προκειμένου να γίνει έναρξη της μισθοδοσίας τους.

Στο πλαίσιο της πρόληψης, αντιμετώπισης και μείωσης της διασποράς της πανδημίας του κοροναϊού οι καλούμενοι στρατεύσιμοι θα παραλάβουν τα Σημειώματα Κατάταξής τους ηλεκτρονικά, μέσω του διαδικτυακού τόπου http://www.stratologia.gr/ με χρήση κωδικών taxisnet. Οι στρατεύσιμοι που δεν διαθέτουν κωδικούς taxisnet, θα πρέπει να προβούν σε έκδοση τους, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.aade.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στις κατά τόπους στρατολογικές υπηρεσίες ενώ μπορούν να επισκεφθούν και την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.stratologia.gr/.

Πηγή: pierianews.gr