Ένα μήνα συμπληρώνουν οι πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, χωρίς να έχουν επιτευχθεί τα στρατιωτικά και πολιτικά αποτελέσματα που ήλπιζε η Μόσχα ότι θα είχε άμεσα. Ωστόσο, είναι βαρύς ο φόρος αίματος κυρίως των αμάχων. Στην Μαριούπολη, που βρίσκεται υπό σκληρή πολιορκία, η ύπαρξη τουλάχιστον ενός ομαδικού τάφου επιβεβαιώθηκε από τον ΟΗΕ, ενώ άρχισε η καταμέτρηση σορών από το θέατρο-καταφύγιο. Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο σφοδρού βομβαρδισμού βρίσκεται το Χάρκοβο.

Σε τουλάχιστον 300 ανέρχονται οι νεκροί στο θέατρο της Μαριούπολης, που βομβαρδίστηκε από τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις στις 16 Μαρτίου, ενώ εκεί είχαν καταφύγει εκατοντάδες άνθρωποι, ανακοίνωσαν σήμερα οι δημοτικές αρχές της πόλης αυτής, επικαλούμενες αυτόπτες μάρτυρες.

«Αυτόπτες μάρτυρες έχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο θέατρο της Μαριούπολης έπειτα από βομβαρδισμό από ρωσικό αεροσκάφος. Ως το τέλος δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτήν την φρίκη. Ως το τέλος θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλος ο κόσμος είναι ασφαλής. Όμως οι μαρτυρίες αυτών που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο την ώρα αυτής της τρομοκρατικής πράξης λένε το αντίθετο», γράφουν οι δημοτικές αρχές της πόλης στον λογαριασμό τους στο Telegram.

Ο Πέτρο Αντριούστσενκο, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης με τον οποίο επικοινώνησε το AFP, αρνήθηκε να σχολιάσει προς το παρόν την είδηση αυτή, προσθέτοντας ότι μάλλον θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες ως το βράδυ.

Η είσοδος του θεάτρου, όπου είχαν καταφύγει περισσότεροι από 1.000 άμαχοι, είχε αποκλειστεί από τα συντρίμμια και οι επιχειρήσεις διάσωσης ήταν αδύνατες, λόγω των αδιάκοπων βομβαρδισμών.

Πριν από μια εβδομάδα, έγινε γνωστό περισσότεροι από 130 άνθρωποι που βρίσκονταν στο κτίριο διασώθηκαν, αλλά ότι εκατοντάδες άλλοι παρέμεναν κάτω από τα ερείπια.

Η αμερικανική εταιρεία διαστημικών τεχνολογιών Maxar Technologies, η οποία εξειδικεύεται κυρίως στις δορυφορικές εικόνες, είχε δημοσιεύσει φωτογραφία του Θεάτρου της Μαριούπολης, όπου η λέξη «παιδιά» φαινόταν καθαρά να είναι γραμμένη στο έδαφος με τεράστια λευκά γράμματα στα ρωσικά, μπροστά και πίσω από το κτίριο.

Περισσότεροι από 2.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Μαριούπολη, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των δημοτικών της αρχών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Ζελένσκι, περίπου 100.000 άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε αυτό το στρατηγικής σημασίας λιμάνι στην Αζοφική Θάλασσα που πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις.

ΟΗΕ: Ομαδικοί τάφοι στη Μαριούπολη

Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε σήμερα, Παρασκευή, την ύπαρξη τουλάχιστον ενός ομαδικού τάφου στην Μαριούπολη. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στον συγκεκριμένο ομαδικό τάφο φαίνεται πως υπάρχουν 200 σοροί.

Ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός.

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια του άρθρου.

Πηγή: pierianews.gr