Χωρίς ουσιαστικές εξελίξεις, αλλά με μια μικρή πρόοδο, ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Οι συνομιλίες διήρκεσαν περίπου τρεις ώρες και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπήρξαν «μικρές θετικές εξελίξεις» σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Ο Ουκρανός διαπραγματευτής Μιχαΐλο Ποντολιάκ ανέφερε ότι στις σημερινές συνομιλίες επιτεύχθηκε «μικρή πρόοδος» όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή για την απομάκρυνση των αμάχων. Δεν υπήρξε όμως κάποια συμφωνία που να βελτιώνει σημαντικά την ευρύτερη κατάσταση.

Ωστόσο ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι είπε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για οτιδήποτε θετικό μετά τον τρίτο γύρο των συνομιλιών.

Ο Λεονίντ Σλούτσκι από την πλευρά του είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε ψευδαίσθηση το επόμενο βήμα (των διαπραγματεύσεων) θα φέρει ένα οριστικό αποτέλεσμα. «Ελπίζουμε ότι θα αναληφθούν σύντομα οι επόμενες προσπάθειες για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων», πρόσθεσε ο Σλούτσκι.

Η δημιουργία διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων από τις κατεστραμμένες από τον πόλεμο πόλεις έχει αποδειχθεί δύσκολη τις τελευταίες ημέρες, με την Ουκρανία να κατηγορεί τη Ρωσία ότι συνεχίζει τους βομβαρδισμούς της.

Άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σκοτώθηκαν ενώ προσπαθούσαν να φύγουν.

Πηγή: pierianews.gr