Η πρώτη μέρα για την πρόκριση στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων 2020-2021, έληξε με ήττα για τους πρωταθλητές του νόμου μας. Οι έφηβοι του Βατανιακού ξεκίνησαν δυναμικά στο πρώτο δεκάλεπτο, όπως και ο Σ.Κ. Ιωάννινα με την περίοδο να κυλάει πόντο – πόντο στο πρώτο λεπτό.

Στην συνέχεια, ο Βατανιακος προηγήθηκε με 15-9, όταν και έληξε το δεκάλεπτο. Η δεύτερη φάση, συνέχισε με την με τον Βατανιακό να προηγείται (35-27) και τα πράγματα να εξελίσσονται ακόμα πιο πιεστικά καθώς τα κλεψίματα ήταν αρκετά και από τις δύο ομάδες. Το δεύτερο δεκάλεπτο έληξε με 35-27 με καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο από τον Σ.Κ. Ιωάννινα. Στο τρίτο δεκάλεπτο και στο πέμπτο λεπτό ο Βατανιακός εξακολουθεί να προηγείται με 39-36 και η διαφορά όλο και μικραίνει καθώς είναι αρκετές οι λάθος πάσες. Στο 3:55 οι αντίπαλοι, έχουν διαφορά μόλις ένα πόντο από τους εφήβους του Βατανιακού (39-38) και εν τέλει η φάση τελειώνει με 47-44 και τους φιλοξενούμενους να χάνουν.

Το τέταρτο και πιο δύσκολο δεκάλεπτο βρίσκει και τις δύο ομάδες να παλεύουν πάλι στον πόντο. Τα κλεψίματα είναι πολλά και η άμυνα και των δύο είναι ασθενής. Εν τέλει η φάση λήγει με ισοπαλία και σκορ 56-56 και ακολουθεί παράταση. Ο Βατανιακός προηγείται στο τρίτο λεπτό περίπου με 62-60, το οποίο όμως στα τέσσερα δευτερόλεπτα πριν την λήξη, γίνεται 63-62 από βολή των αντιπάλων. Το παιχνίδι τελειώνει με ήταν των φιλοξενούμενων, επίσης από φάουλ στους αντιπάλους και μια επιτυχημένη βολή που τους χαρίσει το 64-62.

Πηγή: pierianews.gr