Έκτακτη παρέμβαση στη Βουλή πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, καταθέτοντας πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης.

“Ζητάω σήμερα εκτάκτως τον λόγο επειδή η κακοκαιρία έθαψε στο χιόνι ολοκληρωτικά και οριστικά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, αφήνοντας χιλιάδες πολίτες στο έλεος της κακοκαιρίας” σημείωσε αρχικά.

“Έθαψε επίσης αυτός ο χιονιάς τις τελευταίες αυταπάτες ότι αυτός ο Πρωθυπουργός και αυτή η κυβέρνηση έχουν τη θέληση και τη δυνατότητα να διδάσκονται από τα λάθη τους” πρόσθεσε.

“Κάθε ώρα που η κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία 4-5 συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους” σημείωσε.

“Δεν πάει άλλο με την ανάλγητη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Και επειδή έχουμε υποχρέωση την απόγνωση και την οργή της πλειοψηφίας να την κάνουμε δύναμη πολιτικής αλλαγής και επειδή θεωρώ καθήκον μου να θέσω μπροστά στον ελληνικό λαό την πεποίθησή μου ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν” συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

“Να φύγετε κύριοι της κυβέρνησης” επανέλαβε.

“Έχει έρθει η ώρα να φύγετε γιατί πρέπει να ανασάνει αυτός ο τόπος. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δοθεί δημοκρατική διέξοδος. Καλούμε όλες τις δυνάμεις που βρίσκονται στην πλευρά της δημοκρατίας και της προόδου να δώσουν το παρών για την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Καλούμε όλες τις δυνάμεις, κοινωνικές και πολιτικές, να δώσουν το παρόν στη μάχη για την απαλλαγή της χώρας από το καθεστώς Μητσοτάκη” είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: pierianews.gr