Ο νόμος της φυλακής τιμωρεί και στην περίπτωση του βιαστή της 19χρονης με αναπηρία στην Ρόδο, ο θύτης πήρε αυτό που του αξίζει από τους συγκρατούμενους του.

Ειδικότερα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική έρευνα του Πταισματοδίκη Ρόδου για την διαπίστωση τυχόν τελέσεως ποινικά κολάσιμων πράξεων από πλευράς αστυνομικών που συμμετείχαν στην σύλληψη και φύλαξη του 23χρονου τσιγγάνου, που καταδικάστηκε τον Ιούνιο του 2020 σε ποινή κάθειρξης 15 ετών με έναν 19χρονο Αλβανό (δολοφόνο της Ελένης Τοπαλούδη), για ομαδικό βιασμό από κοινού μιας 19χρονης κοπέλας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, που φοιτά σε ειδικό σχολείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», μετά την άγρια δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας του τμήματος μεσογειακών σπουδών Ελένης Τοπαλούδη μαζί με τον 21χρονο Ροδίτη, ο 19χρονος Αλβανός, βίασε την 1η Δεκεμβρίου 2018, μαζί με τον 23χρονο τσιγγάνο, την 19χρονη κοπέλα με αναπηρία και οι δύο καταδικάστηκαν πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 15 ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Στην απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι βασανίστηκε από αστυνομικούς. Απολογούμενος ενώπιον της κ. Ανακρίτριας τον Ιανουάριο του 2019, ο 23χρονος, παρά την αναλυτική και λεπτομερή προανακριτική του ομολογία για τον βιασμό της 19χρονης, που συμπίπτει εξάλλου και με την κατάθεση του θύματος, αλλά και με τα όσα κατέθεσαν και φίλοι του για τα όσα συνέβησαν την 1η Δεκεμβρίου 2018, ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας, αρχικώς υπέβαλε αίτηση για να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση, ισχυριζόμενος ότι τα όσα είπε δεν απηχούν την αλήθεια, αλλά και δόθηκαν κάτω από καθεστώς άσκησης εις βάρος του αστυνομικής βίας.

Ο νόμος της φυλακής τιμώρησε με ξυλοδαρμό τον 23χρονο βιαστή της ανάπηρης κοπέλας

Αστυνομική πηγή διέψευσε τότε αυτόν τον ισχυρισμό, υπογραμμίζοντας ότι ο 23χρονος υπέστη πράγματι ξυλοδαρμό, αλλά από συγκρατούμενούς του στα κρατητήρια του ΑΤ στη Ρόδο και μάλιστα ήταν άμεση η κινητοποίηση για την προστασία του και μεταφέρθηκε σε ξεχωριστό σημείο όπου φυλάσσεται.

Συνοδευόμενος από τον συνήγορο, τον οποίο διόρισε το Πρωτοδικείο Ρόδου, ο 23χρονος είχε αρνηθεί ειδικότερα τις κατηγορίες που του αποδίδονται ως απολύτως αβάσιμες, ανυπόστατες και στηριζόμενες μόνον σε μεθοδευμένες κινήσεις, ενώ οι ισχυρισμοί του αποτελούν πλέον αντικείμενο προκαταρκτικής έρευνας από τον Πταισματοδίκη Ρόδου.

Πηγή: pierianews.gr