Τραγικός ο έως τώρα απολογισμός από την δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσε ένοπλος σε σχολείο της Ρωσίας. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι Αρχές, ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε 13 ανθρώπους -ανάμεσά τους και επτά παιδιά- και τραυμάτισε περισσότερους από 20, πριν αυτοκτονήσει.

Όπως έγινε γνωστό, ο ένοπλος φορούσε μπλουζάκι με σβάστικα και μπαλακλάβα. Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή σημείωσε ότι εξετάζει πιθανή σύνδεσή του με νεοναζί. Δράστης είναι ένας 30χρονος απόφοιτος του συγκεκριμένου σχολείο, ο Αρτέμ Καζάντσεφ.

“Επί του παρόντος οι ερευνητές… διενεργούν έρευνα στην κατοικία του και μελετούν την προσωπικότητα του δράστη, τις απόψεις του και τον περίγυρό του. Ελέγχεται επίσης η πιθανή σχέση του με νεοφασιστικές απόψεις και με νεοναζιστική ιδεολογία”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής.

Η επίθεση συνέβη στην πόλη Ιζέφσκ της Ρωσίας, περίπου 970 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο μικρής διάρκειας που δείχνει το πτώμα του δράστη πεσμένο στο πάτωμα μιας τάξης με αναποδογυρισμένα έπιπλα και χαρτιά πεταμένα στο πάτωμα.

Ήταν ντυμένος στα μαύρα και στο μπλουζάκι του υπήρχε μια κόκκινη σβάστικα μέσα σε έναν κύκλο.

επίθεση Ρωσία

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι έξι ενήλικες θύματα του δράστη ήταν δάσκαλοι και φρουροί ασφαλείας. Η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι 21 άνθρωποι, ανάμεσά τους 14 παιδιά, τραυματίστηκαν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο τους ερευνητές, μετέδωσε ότι ο δράστης έφερε δύο πιστόλια και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών.

Το Ιζέφσκ, μια πόλη σχεδόν 650.000 κατοίκων, είναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας της Ουντμουρτίας στο κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, λίγο δυτικότερα της οροσειράς των Ουραλίων, που χωρίζει την Ευρωπαϊκή από την Ασιατική Ρωσία.

Ανάλογες αιματηρές επιθέσεις έχουν συμβεί σε σχολεία της Ρωσίας, τα τελευταία χρόνια. Τον Μάιο 2021, ένας ένοπλος έφηβος σκότωσε επτά παιδιά και δύο ενήλικες στην πόλη Καζάν.

Τον Απρίλιο 2022, ένας ένοπλος σκότωσε δύο παιδιά και μια δασκάλα σε ένα νηπιαγωγείο στην περιοχή Ουλιανόβσκ της κεντρικής Ρωσίας και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Πηγή: pierianews.gr