Η ελληνική τουριστική βιομηχανία έχει υποφέρει από τις αντιρωσικές κυρώσεις επειδή το καλοκαίρι σχεδόν κανείς από τη Ρωσία δεν ήρθε στη χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με την πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλλας, γράφουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Υπάρχουν συνέπειες
Ο Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα δεν υποστήριξε την οριζόντια απαγόρευση της επίσκεψης των Ρώσων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά όντως υπάρχουν συνέπειες στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του τουριστικού τομέα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω του ότι η Ελλάδα εντάχθηκε στην ΕΕ σε όλα τα πακέτα κυρώσεων, σχεδόν κανείς από τη Ρωσία δεν ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι και σχεδόν όλοι οι Ρώσοι που ήθελαν να ταξιδέψουν πήγαν στην Τουρκία.

«Πληρώσαμε, λοιπόν, το τίμημα εφαρμόζοντας πιστά το πακέτο κυρώσεων και είμαι πεπεισμένος ότι κάναμε το σωστό», είπε ο Μητσοτάκης.

Σύμφωνα, επίσης, με το Ria Novosti, περίπου 800 χιλιάδες τουρίστες από τη Ρωσία επισκέπτονταν την Ελλάδα ετησίως.

«Μεγάλη στρατιωτική υποστήριξη»
Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, την οποία, κατά τη γνώμη τους, η Αθήνα δεν παρείχε στο ίδιο επίπεδο με το Βερολίνο ή το Παρίσι.

«Παρείχαμε μεγάλη στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία. Για προφανείς λόγους, δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες, αλλά οι Ουκρανοί είναι πολύ ευχαριστημένοι με τη βοήθεια που τους προσφέραμε και δεν υπήρξαν παράπονα για την παροχή της», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν υποστήριξαν την απαγόρευση έκδοσης τουριστικής βίζας σε Ρώσους πολίτες, προσθέτουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: pierianews.gr