Φως στα αίτια της τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή στα δυο από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Mi-8 που επιχειρούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σάμο αναμένεται να ρίξουν οι καταθέσεις των δυο που σώθηκαν, ενώ έρευνα θα διεξαχθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Νεκροί είναι ο Έλληνας μεταφραστής και ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, ενώ σώοι και καλά στην υγεία τους είναι ο Μολδαβός μηχανικός του ελικοπτέρου και ο χειριστής, επίσης Μολδαβός, που ήταν ο τελευταίος που διασώθηκε κολυμπώντας στην ακτή.

Ο πρώτος Μολδαβός που διασώθηκε περιέγραψε τη στιγμή που έπεσε το ελικόπτερο στη θάλασσα και τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία.

Σύμφωνα με όσα είπε σε ανθρώπους που συνομίλησαν μαζί του στο νοσοκομείο, το ελικόπτερο αναποδογύρισε, όταν κατέβηκε να πάρει νερό και μια ριπή αέρα το χτύπησε.

Ο ίδιος θυμάται ότι με την πρόσκρουση βγήκαν όλοι από το ελικόπτερο, αλλά μετά τους έχασε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους δύο νεκρούς ο ένας μάλλον πνίγηκε, ενώ ο άλλος έχει χτύπημα στο κεφάλι.

Η σύζυγος του επιζώντα είναι στο νησί και βρίσκεται μαζί του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Μολδαβός μηχανικός είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο δεύτερος Μολδαβός.

Ο Μολδαβός μηχανικός ήταν ο πρώτος που εντοπίστηκε και διασώθηκε από τους άνδρες του Λιμενικού, μετά την πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα.

Πηγή: pierianews.gr