Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Μιλάνου, δήλωσε την Κυριακή άτομο με γνώση του θέματος, μία ημέρα μετά την απόφασή του να μην θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, σύμφωνα με το Reuters.

Ο 85χρονος Μπερλουσκόνι εισήχθη στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις ρουτίνας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Δεν έγινε άμεσα σαφές πότε εισήχθη στο νοσοκομείο, ενώ εκπρόσωπος του Μπερλουσκόνι δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Το Σάββατο ο Μπερλουσκόνι αποφάσισε να μην θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία ενόψει της κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας που αρχίζει τη Δευτέρα.

Ο δεξιός συνασπισμός ζήτησε από τον Μπερλουσκόνι να θέσει υποψηφιότητα, αλλά η υποψηφιότητά του ήταν απίθανο να είναι επιτυχής λόγω των δυσκολιών να συγκεντρώσει την ευρεία υποστήριξη που παραδοσιακά απαιτείται μεταξύ των περισσότερων από 1.000 βουλευτών και περιφερειακών αντιπροσώπων που συμμετέχουν.

Ο τέσσερις φορές πρωθυπουργός υποβλήθηκε σε μεγάλη εγχείρηση καρδιάς το 2016 και έχει επιβιώσει από καρκίνο του προστάτη. Εισήχθη επανειλημμένα στο νοσοκομείο τον περασμένο χρόνο μετά την προσβολή από τον νέο κοροναϊό το 2020.

Πηγή: pierianews.gr