Νέες ισχυρές σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν μετά τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα. Πριν από λίγο σημειώθηκε σεισμός 5 Ρίχτερ με επίκεντρο 20 χλμ δυτικά βορειοδυτικά της Λάρισας και εστιακό βάθος 10 χλμ, ενώ ακολούθησε σεισμός 4,5 Ρίχτερ με επίκεντρο 14 χλμ βορειοδυτικά της Λάρισας και εστιακό βάθος 10 χλμ.

Πριν από αυτούς και ,μετά τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ , σημειώθηκαν τρεις ακόμα σεισμικές δονήσεις, άνω των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μέσα σε μισή ώρα. Ο πρώτος, σημειώθηκε στις 12:19 (σ.σ. ήταν αυτός που αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε δώσει 4,6 ρίχτερ) ήταν 4,7 ρίχτερ, είχε εστιακό βάθμος 10 χλμ και επίκεντρο 7 χλκ ΔΝΔ της Ελασσόνας. Ο δεύτερος στις 12:26 είχε μέγεθος 4,2 ρίχτερ, εστιακό βάθμος 10 χλμ και ήταν 10 χλμ ΝΑ της Ελλασόνας και ο τρίτος και πιο ισχυρός ήταν μεγέθους 4,9 ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος επίσης 10 χλμ και επίκεντρο 18 χλμ ΒΔ της Ελασσόνας. Συνολικά έχουν γίνει οκτώ μετασεισμοί.

Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Λάρισας ανακοινώθηκε ότι : το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Καλούνται οι πολίτες να παραμείνουν εκτός κτισμάτων και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Πηγή: pierianews.gr