Μάχη με το χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία σε Τουρκία και Συρία μετά από τον χθεσινό (Δευτέρα 6/2) σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, την ώρα που οι χαμηλές θερμοκρασίες και η κακοκαιρία δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο αναζήτησης και διάσωσης επιζώντων μέσα στα συντρίμμια.

Η περιοχή όπου σημειώθηκε ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ, και μερικές ώρες αργότερα μια ακόμη δόνηση των 7,5 Ρίχτερ, συνεχίζει να «χορεύει» στους ρυθμούς των μετασεισμών.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το πρωί της Τρίτης σημειώθηκε δόνηση 5,6 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία, με εστιακό βάθος μόλις δύο χιλιόμετρα.

Η μετασεισμική δραστηριότητα είναι συνεχής στην Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό 7,8 βαθμών τα ξημερώματα της Δευτέρας, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 2.921 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 15.834, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο, ακόμα προσωρινό απολογισμό της AFAD, της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας.

Τουλάχιστον 4.365 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία από τους σεισμούς

Ο καταστροφικός σεισμός που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία τα ξημερώματα χθες Δευτέρα είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 2.921 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 15.834, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα που ανακοίνωσε σήμερα η AFAD, η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας.

Η νεότερη καταμέτρηση ανεβάζει σε τουλάχιστον 4.365 τον αριθμό των θανάτων στην Τουρκία και τη Συρία, που επλήγησαν από σειρά σεισμικών δονήσεων οι οποίες συγκαταλέγονται στις ισχυρότερες που έχουν καταγραφεί εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Πηγή: pierianews.gr