Δύο νέες καταγγελίες κακοποίησης έφερε στο φως της δημοσιότητας η Σοφία Μπεκατώρου, κατά την παρουσίαση της πρωτοβουλίας ΜeNow-MeToo, του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας.

Συγκλονίζει η περίπτωση ενός 4χρονου, ο οποίος έπεσε θύμα κακοποίησης μέσα στο ίδιο του το σπίτι από τον γιο της νταντάς του. Οι ζωγραφιές του μικρού πρόδωσαν τον κακοποιητή που ακόμα κυκλοφορεί ελεύθερος.

«Το αγοράκι μας, τα πρωινά, έμενε στο σπίτι του με μία κυρία 52 ετών, τη νταντά του. Στο χώρο υπήρχαν κάμερες για παρακολούθηση σχεδόν σε όλα τα δωμάτια, εκτός από τις τουαλέτες. Ξαφνικά παρατηρήσαμε μία απότομη αλλαγή συμπεριφοράς, την οποία δεν μπορούσαμε να κατανοήσουμε θεωρώντας ότι το παιδί είναι απόλυτα ασφαλές. Τελικά, αποδείχθηκε -έπειτα από καιρό- ότι όταν η νταντά έμενε μόνη με το παιδί, ερχόταν ο γιος της, ο οποίος ήταν φαντάρος σε γειτονική πόλη και προέβαινε σε ασελγείς πράξεις στο παιδί μας» δήλωσε ο πατέρας του παιδιού.

«Μπορεί για μας ή για την δικαιοσύνη να ακούγεται ότι η δικαιοσύνη κινήθηκε γρήγορα αλλά στα μάτια ενός γονέα που βλέπει ότι το παιδί του έχει πάθει αυτό το πράγμα και τελικά μέρα με την μέρα βλέπει τον ίδιο τον δράστη στον δρόμο να του γελάει και να τον ειρωνεύεται, είναι θέμα αυτό. Είναι ελεύθερος αυτός ο άνθρωπος δεν είναι κάπου. Ούτε κρύβεται και έχει και το θράσος» ανέφερε στον ΑΝΤ1 η Σοφία Μπεκατώρου.

Σύμφωνα με την καταγγελία η γυναίκα ασκούσε ψυχολογική βία στο παιδί, για να μη μιλήσει. «Το καλοκαίρι του 2021 κατήγγειλε για πρώτη φορά ο πατέρας του παιδιού. Το παιδάκι είναι πέντε ετών. Περιμένουν από την εισαγγελία την άλλη εβδομάδα για νέα. Ο δράστης ήταν στον στρατό οπότε πάει στρατοδικείο και για τη μητέρα υπάρχει κανονικά η διαδικασία που ακολουθείται για συγκάλυψη. Καταλαβαίνεται σε τι σημείο έχει φτάσει η κοινωνία μας και πόσο καλά μέχρι τώρα τα κρύβαμε” πρόσθεσε η Σοφία Μπεκατώρου.

Στην πλατφόρμα #MeNow_MeToo υποβάλλονται κατά μέσο όρο σχεδόν 4 μαρτυρίες κακοποίησης την ημέρα. Μία δήλωση κακοποίησης με θύμα αθλητή ενόργανης γυμναστικής διάβασε η Σοφία Μπεκατώρου κατά την παρουσίαση της πρωτοβουλίας #MeNow_MeToo του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της Βίας που έχει ως στόχο να στηρίξει θύματα κακοποίησης.

“Υπήρχαν φορές που από το ξύλο δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Μας αντιμετώπιζαν όλοι σαν σάκους του μποξ. Ήμουν 45 λεπτά γαντζωμένος σε ένα σχοινί 10 μέτρων. Έπειτα από 45 λεπτά γλίστρησα και βρέθηκα οριακά μέσα στο σκάμμα. Ακολούθησαν βρισιές από τον Χ για τη μητέρα μου, το σπίτι μου. Απαιτούσε να ανέβω πάνω στο σχοινί, κάτι που δεν έκανα, αλλά έκλαιγα” καταγγέλλει ο αθλητής.

Ενώ και ένας άλλος αθλητής καταγγέλλει ότι έσπασε τα πόδια του, εξαιτίας του προπονητή του. “Μία εβδομάδα πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γερμανία έσπασα τα πόδια μου στο μονόζυγο με απόλυτη ευθύνη του προπονητή μου. Αυτή τη στιγμή, ενώ δεν είναι στην Εθνική Ομάδα και έφυγε, αφού σταμάτησαν οι γιοι του, ασχολείται με τον κοινό αθλητισμό και διδάσκει σε σχολεία».

Στην πλατφόρμα #MeNow_MeToo ήδη υπάρχουν 208 μαρτυρίες και το 70% αυτών αφορούν σε σεξουαλική κακοποίηση.

Πηγή: pierianews.gr