Ενώπιον των εισαγγελικών αρχών αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο 45χρονος ιερέας από τα Φάρσαλα, που την περασμένη εβδομάδα είχε φύγει από το δικαστήριο προτού ανακοινωθεί η καταδικαστική σε βάρος του απόφαση.

Ο 45χρονος ιερέας σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Eλευθερία”, συνελήφθη αργά χθες το απόγευμα από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Λάρισας, στην περιοχή του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αθηνών στη Λάρισα, όπου βρέθηκε μαζί με τη γυναίκα του για λόγους που εξετάζει η ελληνική αστυνομία.

Ο ιερέας συνελήφθη δυνάμει καταδικαστικής απόφασης καθώς όπως είναι γνωστό την περασμένη Τετάρτη αποχώρησε από το πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Λάρισας προτού το δικαστήριο του επιβάλλει την ποινή κάθειρξης 15 ετών, έχοντας κριθεί ένοχος για υπεξαίρεση.

Ο ιερέας χωρίς να είναι κρατούμενος με την ολοκλήρωση της απολογίας του αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα, όταν το δικαστήριο διέκοψε για διάσκεψη και προκειμένου να εκδώσει απόφαση μετά και την εισαγγελική πρόταση.

Όταν οι δικαστές επέστρεψαν στην αίθουσα με την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος σε αντίθεση με τις άλλες δύο συνκατηγορούμενες απουσίαζε από την αίθουσα.

Υπενθυμίζεται πως ο ιερέας αποτέλεσε τον μοναδικό τελικά καταδικασθέντα (οι υπόλοιποι ιερείς και εφοριακοί της ΔΟΥ Φαρσάλων απαλλάχθηκαν των κατηγοριών) για την υπόθεση υπεξαίρεσης 3,8 εκατομμυρίων ευρώ από το Δημόσιο αλλοιώνοντας επί σειρά ετών μισθολογικές καταστάσεις ιερέων που υπηρετούσαν σε εκκλησίες των Φαρσάλων.

Να διευκρινιστεί ότι με την έκδοση της απόφασης του πενταμελούς Εφετείου κακουργημάτων ο ιερέας θα έπρεπε να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή προκειμένου να επιμεληθεί η νέα ποινή (σ.σ. πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια).

Υπενθυμίζεται πως ο 45χρονος συνελήφθη το 2012 και μέχρι το 2020 που αποφυλακίστηκε εξέτισε περισσότερο από οκτώ χρόνια, οπότε με τη νέα ποινή θα υπηρετήσει το υπόλοιπο που σύμφωνα με εκτιμήσεις δεν πρόκειται να είναι μεγάλο διάστημα.

Πηγή: pierianews.gr