Λίγους μήνες μετά από τη μεγάλη νίκη που είχε πετύχει επί του Τσιτσιπά στο Roland Garros, που του έδωσε τότε και την πρόκριση σε έναν προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, ο 19χρονος Holger Rune επανέλαβε τον θρίαμβό του, κερδίζοντας ξανά τον Στέφανο με 6-4, 6-4 στον τελικό του Stockholm Open.

Μ’ αυτόν τον τρόπο έφτασε στον 2ο τίτλο της καριέρας του, πρώτο σε indoor διοργάνωση, καθώς είχε κερδίσει τον πρώτο στο Μόναχο τον περασμένο Απρίλιο. O νεαρός Δανός έγινε μόλις ο 2ος παίκτης κάτω των 20 ετών που κερδίζει 2 τίτλους στη χρονιά, μετά από το φαινόμενο που ονομάζεται Carlos Alcaraz.

Έκανε έναν πολύ καλό αγώνα ο Rune, ο οποίος υποχρέωσε τον Τσιτσιπά στην 5η του ήττα σε τελικό γι’ αυτή τη χρονιά και 15η συνολικά στην καριέρα του (9-15 σε τελικούς, 2-5 φέτος). Σε 250άρι τουρνουά έχασε για 1η φορά τελικό ο Στέφανος, που είχε κερδίσει τους προηγούμενους 5.

Ο Rune έκανε το πρώτο break του τελικού στο 3ο μόλις game της αναμέτρησης και πέρασε μπροστά με 2-1, για να διατηρήσει χάρη στο σερβίς του τον έλεγχο και να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 6-4. Μόνο στο τελευταίο game απειλήθηκε στο σερβίς του ο Δανός, που ανταποκρίθηκε όμως πολύ καλά, κερδίζοντας 3 πόντους στη σειρά μετά το 15-30.

Στο 2ο σετ έκανε ξανά το break στο 3ο game και προηγήθηκε με 3-1. Είχε ευκαιρίες για να κάνει και το double break, με τον Τσιτσιπά να σβήνει από ένα break point σε 5ο και 7o game, για να μειώσει σε 3-2 και 4-3 αντίστοιχα, αποφεύγοντας τα χειρότερα.

Ενδιάμεσα, είχε ο ίδιος μια ευκαιρία για να ισοφαρίσει το σετ, αλλά την έχασε και ο Rune αφού έσβησε το μοναδικό break point που αντιμετώπισε σήμερα, κράτησε το σερβίς του για το 4-2. Χωρίς να απειληθεί ξανά άμεσα από τη γραμμή του σερβίς, ο Δανός έφτασε και στην κατάκτηση του 2ου σετ στο 6-4, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη νίκη του σε 1 ώρα και 32 λεπτά αγώνα, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε 2-0 νίκες απέναντι στον Τσιτσιπά.

Μετά και τον 2ο τίτλο της καριέρας του (2-1 σε τελικούς), ο Rune θα βελτιώσει το career high του τη Δευτέρα, ανεβαίνοντας στο Νο.24 του κόσμου. Θα παραμείνει στο Νο.5 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που θα μειώσει τη διαφορά του από τον 4ο Daniil Medvedev στους 120 βαθμούς.

Πηγή: pierianews.gr