Στην σύλληψη ενός φαρμακοποιού προχώρησαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, μετά από καταγγελίες για ψεύτικα rapid tests.

Ο φαρμακοποιός φέρεται να έκανε «εξυπηρετήσεις» σε όσους ήθελαν βεβαίωση για αρνητικό rapid test για κοροναϊό.

Με βάση τις πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί, στήθηκε επιχείρηση κι έστειλαν «δικό» τους άνθρωπο στο φαρμακείο – που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του Ηρακλείου – με το αίτημα: «Θέλω να φανεί ότι έκανα τεστ και είμαι αρνητικός».

Μάλιστα έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στην επιλογή του συγκεκριμένου «δολώματος προκειμένου να είναι όσο το δυνατό πιο πειστικό το αίτημά του.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, η «ταρίφα» για το ψεύτικο τεστ ήταν στα 7 ευρώ, ενώ πλέον εξετάζεται το εύρος αυτών των «εξυπηρετήσεων» και ελέγχεται και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του.

Μιλώντας στο Cretalive, o πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αριστοτέλης Σκουντάκης, υπογράμμισε ότι ο Σύλλογος είναι σε επικοινωνία με τις αρχές για την υπόθεση και παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις για αυτό το πολύ σοβαρό, όπως το χαρακτήρισε, θέμα.

Ο κ. Σκουντάκης επεσήμανε ότι αν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες, ο εμπλεκόμενος θα παραπεμφθεί και στο πειθαρχικό συμβούλιο του Συλλόγου.

Πηγή: pierianews.gr