Στο Βόρειο Τομέα Αθηνών με το ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατεβαίνει υποψήφια η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λίνου, την οποία υποδέχθηκε σήμερα Πέμπτη στο γραφείο του ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κυρία Λινού, όπως γράφει κι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις προσωπικές του σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει μακρά επιστημονική ιστορία.

Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard, κατέχει διδακτορικό τίτλο σπουδών και υφηγεσία στον τομέα της Επιδημιολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει αναλάβει ακαδημαϊκές θέσεις μεγάλης διάρκειας κι έχει διδάξει Επιδημιολογία, Προληπτική Ιατρική και Ιατρική της Εργασίας στη Μεταπτυχιακή Σχολή Mayo, στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Minnesota και στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve.

Από το 2004 είναι καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis.

«Είναι τιμή μας που κοσμεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας», αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: pierianews.gr