Πόσοι είναι τελικά οι νεκροί της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη;

Το ερώτημα των τελευταίων ημερών που απασχολεί μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης είναι πόσα τελικά άτομα βρίσκονταν μέσα στην επιβατική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με εμπορική το βράδυ της Τρίτης 28/2 στα Τέμπη, έχοντας αφήσει ως σήμερα επισήμως 57 νεκρούς πίσω της.

«Πόσοι είναι οι νεκροί;

Έχουν περάσει τόσες μέρες – πόσοι επιτέλους είναι πραγματικά οι νεκροί;

Μα δε ντρέπεστε καθόλου; Παίζετε με την αγωνία των οικογενειών, αποκρύπτετε το αληθινό νούμερο και δεν ντρέπεστε καθόλου;

Δε θέλουμε τη συγγνωμη ενός ανυπόληπτου πρωθυπουργού. Την αλήθεια θέλουμε.

Πόσοι είναι οι νεκροί;

Πόσοι επιτέλους είναι οι νεκροί;»

Η Έλενα Ακρίτα σε σημερινή ανάρτησή της έγραψε:

Δύο λόγοι δημιούργησαν ένα πανικό στην ενημέρωση για τον πραγματικό αριθμό νεκρών και αγνοουμένων. Ο πρώτος λόγος είναι γιατί για 3 ημέρες δηλώνονταν 57 νεκροί και 56 αγνοούμενοι, με κάποιους λανθασμένα να θεωρούν ότι είναι διαφορετικοί άνθρωποι οι μεν από τους δε. Στην πραγματικότητα μέχρι να ταυτοποιηθούν από DNA ή από αναγνωρίσεις συγγενών τους οι σοροί των νεκρών θεωρούνταν αγνοούμενοι.

Ο δεύτερος λόγος που αμφισβητείται από πολλούς ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι τα μη ονομαστικά εισιτήρια που υπάρχουν μέσα στα τρένα, καθώς αν εξαιρέσουμε τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, τα υπόλοιπα που βγαίνουν μέσα στο τρένο δεν είναι ονομαστικά και μπορεί πολλοί επιβαίνοντες να μην είχαν ακόμα δηλωθεί, να σκοτώθηκαν και να μη βρέθηκαν μέλη για να γίνει ταυτοποίησή τους με DNA.

Υπάρχουν μαρτυρίες που μιλούν για ένα γεμάτο τρένο με περίπου 350 επιβάτες, με 195 περίπου να γυρίζουν στη Θεσσαλονίκη, 25 να παραμένουν τραυματίες και 57 να έχουν σκοτωθεί. Ένας αριθμός περίπου 53 ατόμων φαίνεται να περισσεύει από τις λίστες της εταιρείας που δεν μπορεί να έχει τον πραγματικό αριθμό των επιβατών με πλήρη ονοματεπώνυμα λόγω του μπάχαλου των πολλών τρόπων έκδοσης εισιτηρίων στα τρένα..

Ο φόβος των εξαϋλώσεων λόγω των πάρα πολύ υψηλών θερμοκρασιών είναι ένας ακόμα παράγοντας που επηρεάζει την κοινή γνώμη καθώς οι ειδικοί μιλούν για θερμοκρασίες που δε θα άφηναν κανένα μέλος του σώματος ως στοιχείο για ταυτοποίηση μέσω DNA, αφήνοντας έτσι να αιωρείται ότι άτομα που ποτέ δε δηλώθηκαν ηλεκτρονικά, να εξαϋλώθηκαν στα πρώτα δύο βαγόνια και κανείς να μην τους έχει ως σήμερα αναζητήσει.

Πηγή: pierianews.gr