Σε ανωμοτί κατάθεση κλήθηκαν δυο ψαράδες, οι οποίοι κατονομάστηκαν από αυτόπτη μάρτυρα, για τον θάνατο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, με την εντολή να δίνεται από την Εισαγγελία Χαλκίδας που έχει τη δικογραφία, στη Λιμενική Αρχή της Ερέτριας, η οποία και θα πάρει τις καταθέσεις.

Η οικογένεια του εκλιπόντος, που βρέθηκε νεκρός τον Ιανουάριο σε θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, έκανε καταγγελία για συγκάλυψη, με τις εξελίξεις να αναμένονται ραγδαίες.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, οι δύο ψαράδες φέρεται να είναι οι βασικοί ύποπτοι για το συμβάν. Τα δύο άτομα κατονομάστηκαν από τον βασικό μάρτυρα της υπόθεσης, ότι ήταν εκείνοι που προσέγγισαν το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη και πάνω σε καβγά τον χτύπησαν με κάποιο κοντάρι, με συνέπεια ο πρώην υπουργός να πέσει στη θάλασσα και λίγο αργότερα να χάσει τη ζωή του.

Τα εν λόγω άτομα πρόκειται να καταθέσουν ανωμοτί και αναμένονται εξελίξεις τα επόμενα 24ωρα για το θρίλερ γύρω από τον θάνατο του πρώην υπουργού που απασχολεί τις αρχές τους τελευταίους μήνες. Όπως, μάλιστα, αναφέρεται στο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, οι δύο ύποπτοι έλαβαν διορία έως και τη Δευτέρα (2/8), όποτε και θα κληθούν να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις στις Αρχές.

Τα δύο σημεία “κλειδιά” στην υπόθεση είναι ο μάρτυρας που είδε τι έγινε στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας στις 24 Ιανουαρίου, αλλά και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που κάνουν λόγο για συγκεκριμένα χτυπήματα στον πρώην υπουργό Σήφη Βαλυράκη, τα οποία δε δικαιολογούν ένα δυστύχημα.

Πηγή: TheTOC.gr

Πηγή: pierianews.gr