Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που έπληξε στη διάρκεια της νύχτας τη Θεσσαλονίκη, ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 500 κλήσεις, κυρίως, για άντληση υδάτων.

Από τις 3 ξημερώματα της Δευτέρας παραμένει κλειστό το τούνελ του Ευόσμου στην Περιφερειακή οδό, στο ύψος της Μακρυγιάννη. Στο σημείο έχει σπεύσει η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων, ενώ γίνεται εκτροπή των οχημάτων από άλλες οδούς.

Προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου. Ειδικότερα, στην περιοχή της Εξοχής στο ύψος του νοσοκομείου Παπανικολάου, έχει προκληθεί καθίζηση του οδοστρώματος λόγω έργων που γίνονται στην περιοχή.

Στις Συκιές, στην οδό Ανθέων, στον δρόμο προς το Φιλίππειο υπάρχει πτώση δέντρου. Στο σημείο επιχειρεί η Πυροσβεστική και αναμένεται συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ.

Στον δρόμο από το 424 ΓΣΝΕ προς Φίλυρο έχει κλείσει η ιρλανδική διάβαση λόγω υπερχείλισης χειμάρρου.

Προβλήματα και στο κέντρο της πόλης

Η καταιγίδα που ξέσπασε στη Θεσσαλονίκη μετέτρεψε σε «ποτάμια» και κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως την 26ης Οκτωβρίου που πλημμύρισε για ακόμη μία φορά μέσα σε λίγα 24ωρα. Επίσης πλημμύρισαν καταστήματα που βρίσκονται απέναντι από τα Δικαστήρια, ενώ προβλήματα καταγράφηκαν και σε άλλες περιοχές όπως στα Λαδάδικα.

Απίστευτες είναι οι εικόνες που «ανεβαίνουν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

ΙΧ «καρφώθηκε» σε ιχθυοπωλείο

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν σε κεντρικό δρόμο του δήμου Νεάπολης-Συκεών με αποτέλεσμα το όχημα να «καρφωθεί» μέσα σε ιχθυοπωλείο.

Πάνω από 500 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Από τη 1.15 τα ξημερώματα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 500 κλήσεις, κυρίως, για άντληση υδάτων. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στη Δυτική Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στους δήμους Παύλου Μελά και Ωραιοκάστρου.

Τα συνεργεία της Πυροσβεστικής είναι στα σημεία όπου υπάρχει πρόβλημα και επιχειρούν, ενώ υπήρξαν συνολικά δύο κλήσεις για πτώσεις δέντρων.

Μήνυμα 112

Η Πολιτική Προστασία είχε ενημερώσει από την Κυριακή μέσω του 112 τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, ζητώντας από τους πολίτες να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς τα καιρικά φαινόμενα θα είναι έντονα.

Πηγή: pierianews.gr