Σιγήν ιχθύος τήρησαν κατά την απολογία τους στον 4ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης οι τέσσερις Άγγλοι που συνελήφθησαν για το φορτίο των σχεδόν 300 κιλών κοκαΐνης και κατηγορούνται ως μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προσωρινή τους κράτηση και κατόπιν αυτού πήραν τον δρόμο για τις φυλακές. Η δίωξη που τους είχε ασκηθεί αφορά τις κακουργηματικές πράξεις της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, υπό τη μορφή της εισαγωγής, μεταφοράς και κατοχής, κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία, όπως επίσης της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι (ηλικίας 38, 45, 48 και 52 ετών) ανήκουν σε διεθνές κύκλωμα, που με αφετηρία τη Λατινική Αμερική εισήγαγε στη Γηραιά Ήπειρο και την Αυστραλία μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Δύο εκ των κατηγορουμένων φαίνεται να είχαν ηγετικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος, όπως περιγράφεται στα διωκτικά έγγραφα.

Η Δίωξη Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης -σε συνεργασία με την Αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών (DEA) και άλλες υπηρεσίες του εξωτερικού- ταυτοποίησε για την υπόθεση τα στοιχεία ενός πέμπτου προσώπου, στο οποίο καταλογίζεται αρχηγικός ρόλος στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε φορτίο με μπανάνες εντοπίστηκαν τα 300 κιλά κοκαΐνης

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Ιουνίου οι ελληνικές αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τέσσερα μέλη του διεθνούς κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών ουσιών και κατασχέθηκε κοκαΐνη βάρους 300 κιλών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αφού προηγήθηκε μεθοδική και ενδελεχής έρευνα, προέκυψε ότι το εν λόγω κύκλωμα δραστηριοποιείται στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, τις οποίες εισάγει στην ευρωπαϊκή επικράτεια, αλλά και στην Αυστραλία από λιμάνια χωρών της Λατινικής Αμερικής, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους συλληφθέντες, σε Ι.Χ. φορτηγό τύπου βαν, σε όχημα, σε πολυτελή μονοκατοικία που είχαν μισθώσει στο Σχολάρι, καθώς και σε οικία που διέμεναν στην Αττική, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 297 κιλά και 257 γραμμάρια κοκαΐνης, χωρισμένα σε 260 δέματα,
• πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε 9 φυσίγγια,
• κουτί που περιείχε 41 φυσίγγια,
• 2 φορητοί ασύρματοι,
• 2 συσκευές παρεμβολής σήματος,
• 2 ηλεκτρονικές συσκευές εντοπισμού θέσης,
• 1.000 ευρώ, ως προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
• γάντια εργασίας, μονωτικές ταινίες, μεταλλικός χαρτοκόπτης και
• 11 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους καθώς και 3 πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Πηγή: pierianews.gr