Το Ελληνικό θυμαρίσιο μέλι είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ενώ, χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Η υψηλή θρεπτική αξία του θυμαρίσιου μελιού το καθιστούν ως μία υπέρ-τροφή, που όταν βρίσκεται στην διατροφή μας – προσφέρει υγεία, τόνωση και προστασία από ασθένειες. Το φυτό θυμάρι είναι εξαιρετικό στη στήριξη του ανοσοποιητικού και του αναπνευστικού συστήματος με τρεις σημαντικές ιδιότητες του που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν :

  1. Το θυμαρίσιο μέλι έχει αντί-μικροβιακή δράση και εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων και άλλων παθογόνων οργανισμών.
  1. Σε έρευνα που έγινε μετά τον έλεγχο εκατοντάδων ειδών μελιού από ολόκληρο τον κόσμο, ανέδειξε πρώτο και με διαφορά το θυμαρίσιο μέλι.
  1. Το θυμαρίσιο μέλι έχει αντισηπτικές ιδιότητες, είναι τονωτικό, αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς, μειώνει το έλκος στο στομάχι και γενικά συμβάλλει στη καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

Επίσης, το θυμαρίσιο μέλι έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες στη θεραπεία του βήχα και της βρογχίτιδας. Αν αισθάνεστε το λαιμό σας ξηρό και ερεθισμένο, μία ιδανική λύση είναι ένα ζεστό και νόστιμο ρόφημα με μέλι – ένα αποδεδειγμένο καταπραϋντικό για το βήχα. Οι ιδιότητες που έχει το μέλι από θυμάρι το κάνουν ιδανική επιλογή για κάθε κατηγορία καταναλωτή. Ειδικά αθλητές, παιδιά και όσοι ασκούν έντονη νοητική δραστηριότητα, όπως μαθητές, θα πρέπει να το εντάξουν στην καθημερινή τους διατροφή.

ΜΕΛΙ ΒΑΝΙΛΙΑ ΕΛΑΤΟΥ

Επίσης, η βανίλια ελάτου είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας ανεπεξέργαστο μέλι, μοναδικό σε γεύση και άρωμα. Το μέλι βανίλια ελάτου είναι ένα μοναδικό στο είδος του προϊόν, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Παράγεται όχι από άνθη φυτών ή δένδρων, αλλά από το μελίτωμα, τη ρητίνη, που εναποτίθεται από το έντομο physokermes hemicryphus στον κορμό του σπανίου μαύρου ελάτου.

Η βανίλια ελάτου με ιδιαίτερη εμφάνιση, έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Επίσης, είναι πλούσια σε σίδηρο, καταπραΰνει στομαχικές διαταραχές καθώς και προβλήματα εντέρου. Ακόμα είναι ένα από τα πιο σπάνια μέλια παγκοσμίως, με γεύση πικάντικη που θυμίζει καραμέλα βουτύρου, με αρώματα από άνθη και έλατο.

Ένα κεχριμπαρένιο μέλι με σχεδόν υπόλευκο χρώμα και «χρυσές ανταύγειες» στο εσωτερικό του. Με ήπια γλυκιά και πολυεπίπεδη γεύση, λόγω των χαμηλών φυσικών σακχάρων, ντυμένο με ένα μαλακό άρωμα ελάτου. Αξίζει να το δοκιμάσετε και να το εντάξετε στη διατροφή σας!

Πηγή: pierianews.gr