Ο πρίγκιπας Κάρολος έλαβε δωρεά 1 εκατομμυρίου λιρών για τη φιλανθρωπία του από συγγενείς του Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Οι Sunday Times ισχυρίστηκαν ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας αποδέχθηκε χρήματα από τον Μπακρ Μπιν Λάντεν, πατριάρχη της οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, και τον αδελφό του Σαφίκ.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, 73 ετών, λέγεται ότι είχε μια ιδιωτική συνάντηση με τον Μπακρ, 76, στο Clarence House στο Λονδίνο στις 30 Οκτωβρίου 2013, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ σε συγκρότημα κοντά στο Ισλαμαμπάντ στο Πακιστάν.

Το Clarence House αμφισβητεί έντονα τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι η απόφαση να δεχθεί τη δωρεά στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα, το Φιλανθρωπικό Ταμείο του Πρίγκηπα της Ουαλίας (PWCF), ελήφθη αποκλειστικά από διαχειριστές.

Ο Μπακρ και ο Σαφίκ Μπιν Λάντεν είναι ετεροθαλείς αδερφοί του Οσάμα, που σχετίζονται με τον ιδρυτή της Αλ Κάιντα μέσω του πατέρα τους Μοχάμεντ μπιν Αουάντ μπιν Λάντεν, δισεκατομμυριούχου γεννημένου στην Υεμένη.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Μπακρ ή ο Σαφίκ Μπιν Λάντεν έχουν υποστηρίξει ή έχουν εμπλακεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Πηγή κοντά στη φιλανθρωπική οργάνωση είπε ότι μετά από ενδελεχή εξέταση των θεμάτων, οι διαχειριστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ενέργειες ενός μέλους της οικογένειας Μπιν Λάντεν δεν πρέπει να αμαυρώσουν ολόκληρη την οικογένεια.

Ένας εκπρόσωπος του Clarence House είπε: «Το Φιλανθρωπικό Ταμείο του Πρίγκιπα της Ουαλίας μας διαβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκε διεξοδική επιμέλεια για την αποδοχή αυτής της δωρεάς. Η απόφαση της αποδοχής ελήφθη μόνο από τους διαχειριστές της φιλανθρωπικής οργάνωσης και κάθε προσπάθεια να χαρακτηριστεί διαφορετικά είναι ψευδής».

Μια πηγή αμφισβήτησε τις προτάσεις ότι ο Κάρολος είχε μεσολαβήσει προσωπικά στη συμφωνία, είχε συμφωνήσει στις δωρεές παρά τις αντιρρήσεις των συμβούλων και ότι αρκετοί σύμβουλοι τον παρακάλεσαν προσωπικά να επιστρέψει τα χρήματα.

Η πηγή αρνήθηκε επίσης ότι ο πρίγκιπας κλήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα και του είπαν ότι το ποσό «δεν θα ήταν καλό για κανέναν».

Η αποκάλυψη των Sunday Times έρχεται ένα μήνα αφότου αποκαλύφθηκε ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας δέχθηκε τσάντες που περιείχαν εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά κατά τη διάρκεια συναντήσεων με τον πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ.

Οι Sunday Times ανέφεραν ότι τα μετρητά παραδόθηκαν στον Πρίγκιπα της Ουαλίας σε μια βαλίτσα  καθώς και σε τσάντες μεταφοράς Fortnum & Mason, το πολυκατάστημα που διαθέτει βασιλικό ένταλμα για τις προμήθειες του σπιτιού του πρίγκιπα με είδη παντοπωλείου.

Πηγή: pierianews.gr