Στην απόφασή του να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κοροναϊού εμμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος μιλώντας στο BBC μετά τα γεγονότα της Μελβούρνης, υποστήριξε ότι καλύτερα μην ξαναπάρει ποτέ τρόπαιο στο τένις, παρά να αναγκαστεί να το κάνει.

Ο Σέρβος τενίστας θέλησε να διευκρινίσει ότι δεν πρέπει να τον ταυτίζουν με το αντιεμβολιαστικό κίνημα, καθώς ο ίδιος, όπως τόνισε, υποστηρίζει “το ατομικό δικαίωμα στην επιλογή”. “Ναι, αυτό είναι το κόστος που διατίθεμαι να πληρώσω”, αναφέρει στη συνέντευξή του, την πρώτη μετά τα γεγονότα της Μελβούρνης.

Σημείωσε επίσης ότι ποτέ δεν ήταν κατά του εμβολιασμού, “αφού μικρός έκανα τα εμβόλια, αλλά υποστηρίζω την ελευθερία της επιλογής του τι θα βάλεις στο σώμα σου”, όπως υποστήριξε.

Τέλος στη συνέντευξη που θα προβληθεί στο βρετανικό κανάλι το βράδυ, σημείωσε πως ελπίζει ότι ο κανόνας για συμμετοχή μόνο εμβολιασμένων παικτών σε ορισμένα τουρνουά θα αλλάξει.

Σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης, την πρώτη μετά από την κράτησή του στη Μελβούρνη τον Ιανουάριο, ο Τζόκοβιτς αναφέρθηκε στη σπέκουλα γύρω από το πότε βρέθηκε θετικός τον Δεκέμβριο, και συζήτησε τη δική του στάση απέναντι στο εμβόλιο.

Όπως δήλωσε, ελπίζει να αλλάζουν οι απαιτήσεις αναφορικά με τον εμβολιασμό σε ορισμένα τουρνουά, καθώς και ότι ελπίζει “ότι θα μπορεί να παίζει για πολλά χρόνια ακόμη”.

Αλλά επιβεβαίωσε επίσης ότι είναι πρόθυμος να εγκαταλείψει την ευκαιρία να γίνει -στατιστικά- ο μεγαλύτερος παίκτης τένις όλων των εποχών παγκοσμίως.

Ο αντίπαλος του Τζόκοβιτς, Ραφαέλ Ναδάλ, έχει κερδίσει 21 τίτλους Grand Slam, τους περισσότερους από οποιοδήποτε άλλον άνδρα αθλητή.

Ερωτηθείς για ποιον λόγο είναι έτοιμος να το κάνει αυτό, τόνισε “επειδή οι αρχές της λήψης αποφάσεων για το σώμα μου είναι πιο σημαντικές από οποιονδήποτε τίτλο ή από οτιδήποτε άλλο. Προσπαθώ να είμαι συντονισμένος με το σώμα μου όσο περισσότερο μπορώ”.

Δήλωσε ακόμη ότι ήταν “πάντα σπουδαίος μαθητής της ευεξίας, της υγείας και της διατροφής” και ότι η απόφαση του είχε επηρεαστεί εν μέρει από τη θετική επίδραση που είχαν παράγοντες όπως η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών και συνηθειών ύπνου, στις ικανότητες του ως αθλητή.

Δήλωσε πως “έχει το μυαλό του ανοιχτό” για το ενδεχόμενο να εμβολιαστεί στο μέλλον, “διότι τοι προσπαθούμε να βρούμε συλλογικά, μια καλύτερη δυνατή λύση για να τερματιστεί ο κοροναϊός”.

“Δεν ήμουν ποτέ εναντίον του εμβολιασμού. Κατανοώ ότι παγκοσμίως, όλοι προσπαθούν πολύ να αντιμετωπίσουν αυτόν τον ιό και να δουν σύντομα ένα τέλος σε αυτόν”.

Στη συνέντευξη επίσης ο Τζόκοβιτς απάντησε στη σπέκουλα σχετικά με το πώς εξελίχθηκαν τα γεγονότα εν όψει του Αυστραλιανού Open τον Ιανουάριο.

Ορισμένοι είχαν αφήσει να εννοηθεί πως ήταν βολικό για τον Τζόκοβιτς που βγήκε θετικός στα μέσα Δεκεμβρίου, ακριβώς τη σωστή στιγμή για να του χορηγηθεί ιατρική εξαίρεση ώστε να συμμετάσχει στο τουρνουά.

“Κατανοώ ότι υπάρχει πολλή κριτική και καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι έχουν διάφορες θεωρίες για το πόσο τυχερός ήμουν ή πόσο βολικό ήταν”, πρόσθεσε.

“Αλλά κανείς δεν είναι τυχερός ούτε είναι βολικό να κολλήσει κοροναϊό. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν και ακόμη παλεύουν με τον κοροναϊό σε όλο τον κόσμο. Επομένως, το παίρνω πολύ σοβαρά, δεν μου αρέσει κάποιος να πιστεύει ότι έχω εκμεταλλευτεί κάτι υπέρ μου προκειμένου να πάρω θετικό PCR τεστ και τελικά να πάω στην Αυστραλία”.

Πηγή: pierianews.gr