Όπως και στον πρώτο της αγώνα στο τουρνουά, στον οποίο είχε κερδίσει την Isabella Shinikova για τη Βουλγαρία, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ πάλεψε με την ψυχή της στο γήπεδο και κέρδισε τον σεβασμό και το χειροκρότημα όλων.

Παρόλα αυτά, η Van Uytvanck ήταν εκείνη που πήρε έστω και δύσκολα τον πόντο για την ομάδα της, επικρατώντας της 29χρονης Ελληνίδας με 7-5, 2-6, 6-3 μετά από ένα πολύ κλειστό ματς 2,5 ωρών.

Η Βελγίδα παίκτρια, Νο.72 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε το πολύ κλειστό 1ο σετ, στο οποίο βρέθηκε πίσω 3 φορές με break και έσβησε set point στο 3-5, 30-40, για να παραμείνει “ζωντανή” και να ξεκινήσει την αντεπίθεσή της, στην οποία κέρδισε 4 games στη σειρά και έκανε το 7-5.

Η Παπαμιχαήλ παρά τον άδοξο τρόπο με τον οποίο έχασε το 1ο σετ, όχι απλά δεν πτοήθηκε, αλλά αντέδρασε πολύ εντυπωσιακά, κερδίζοντας τα 4 πρώτα games στο 2ο σετ. Προηγήθηκε με 4-0 και διατήρησε τον έλεγχο, για να επιβληθεί με 6-2 και να ισοφαρίσει το ματς.

Στο αποφασιστικό σετ ωστόσο η Van Uytvanck ήταν εκείνη που έκανε το break και προηγήθηκε με 4-1. Η Δέσποινα κατάφερε να απαντήσει και να μειώσει σε 4-3, αλλά η Βελγίδα ανέκτησε άμεσα τον έλεγχο, κάνοντας με νέο break το 5-3 και σερβίροντας επιτυχημένα για το 6-3.

Το Βέλγιο έκανε το 1-0 επί της Ελλάδας, ωστόσο το tie έχει ακόμα πολύ δρόμο. Θυμίζουμε πως η Ελλάδα χρειάζεται μόνο 2 νίκες για να εξασφαλίσει την 1η θέση του Group A και την είσοδό της στη νοκ άουτ φάση.

Πηγή: pierianews.gr