Σε κάμερα καταγράφηκε, έστω και αμυδρά, κατά την απογείωσή του το εκπαιδευτικό διθέσιο αεροσκάφος που αγνοείται και πιστεύεται ότι κατέπεσε στο Ζαγόρι.

Τις φωτογραφίες του αεροσκάφους που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Φίλιππος» της Κοζάνης εξασφάλισε το kozanimedia.gr, από τον κ. Γιώργο Σταμάτη.

Σταμάτησαν, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Ανατολικό Ζαγόρι, οι έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροπλάνου το στίγμα του οποίου χάθηκε χθες το μεσημέρι.

Η γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε από χθες το μεσημέρι μέχρι στιγμής, δεν έχει αποτέλεσμα. Στις έρευνες συμμετέχουν και Ιρακινοί σπουδαστές στην ιδιωτική Σχολή εκπαίδευσης πιλότων της Κοζάνης. Με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας χωρίστηκαν σε ομάδες και συμμετείχαν στις έρευνες στους πρόποδες του Μιτσικελίου, καθώς και σε ακτίνα 15 χιλιόμετρων γύρω από το τελευταίο στίγμα του εκπαιδευτικού.

Νωρίς το πρωί ερπυστριοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής και μηχανήματα αποχιονισμού της Πολιτικής ανέβηκαν στις χιονισμένες κορυφογραμμές χωρίς να εντοπίσουν οτιδήποτε σχετικό με το αεροπλάνο.

Το μεσημέρι τον χώρο των ερευνών επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, Γ. Κασαπίδης για να ενημερωθεί αλλά και για να συνδράμει με δυνάμεις εάν κριθεί αναγκαίο.

Σημαντική είναι και η βοήθεια που προσφέρουν εθελοντικά, οι κάτοικοι των χωριών του Ζαγορίου, αλλά και μέλη της Λέσχης 4×4 που μπαίνουν στις πλέον δύσβατες περιοχές.  Σημειώνεται ότι φίλοι και εθελοντές από την ίδια σχολή   που φοιτούσε ο 32χρονος ήρθαν από την Κοζάνη  προκειμένου  να συνδράμουν και αυτοί στις έρευνες .

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί αύριο με το πρώτο φως της ημέρας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ/kozanimedia.gr

Πηγή: pierianews.gr