Απρόκλητη επίθεση και χειροδικία σε βάρος του δέχτηκε την Τετάρτη 17 Φεβρουάριου 2021, λίγο μετά το μεσημέρι ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Γρεβενών, Δημήτρης Μπόλης, από ιδιοκτήτη Ορεινού Ξενοδοχείου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες απαιτούσε να ληφθεί θετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την παραμονή προσφύγων και μεταναστών στα εννέα ξενοδοχεία της Δομής Φιλοξενίας της περιοχής.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, όταν δεν έλαβε την προσωπική δέσμευση του αντιδημάρχου, χωρίς άλλο λόγο επιτέθηκε με βία εις βάρος του, μπροστά στα μάτια, τόσο υπαλλήλων του Δήμου, όσο και με εκπρόσωπο άλλης ξενοδοχειακής μονάδας.

Μετά την επίθεση ο κ. Μπόλης μεταφέρθηκε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών για τις πρώτες βοήθειες, ενώ παράλληλα υπέβαλε μήνυση κατά του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, ο οποίος διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται από την Αστυνομία, στο πλαίσιο του Αυτόφωρου.

Με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 εκκενώθηκαν και τα εννέα ξενοδοχεία, τα οποία φιλοξενούν εδώ και 2,5 χρόνια περίπου 800 πρόσφυγες και μετανάστες.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων ζήτησαν, με αίτημά τους, στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Γρεβενών, να ληφθεί απόφαση, η οποία να τάσσεται στο πλευρό τους, έτσι ώστε να μην κλείσει η συγκεκριμένη Δομή Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Πηγή: ert.gr

Πηγή: pierianews.gr