Για αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία, κάνει λόγο το Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία που επικαλείται το ΥΠΕΞ, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Παράλληλα, λίγο πριν το ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι συνιστά στους Ελληνες πολίτες να αναχωρήσουν άμεσα από την Ουκρανία, με φόντο την κλιμακούμενη στρατιωτική κατάσταση στον χώρο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, με τη Ρωσία να έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες τόσο στα ρωσοουκρανικά σύνορα, όσο και σε εκείνα της Λευκορωσίας με την Ουκρανία.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις του ΥΠΕΞ:

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για τον θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία.

Πηγή: pierianews.gr