Με καταιγιστικούς ρυθμούς προχωρούν οι έρευνες στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Όπως αναφέρει το dikastiko.gr, η νεαρή κλήθηκε να δώσει νέα κατάθεση, στο πλαίσιο των ερευνών. Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά κατάθεσή της – οι δύο πρώτες έγιναν αμέσως μετά την καταγγελία της στις αστυνομικές αρχές και η τρίτη στην ανακρίτρια την περασμένη Παρασκευή – και θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της ανακρίτριας και παρουσία ψυχολόγου.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας διέταξε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Σε πρώτη βάση, θα αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο του θύματος για να διαπιστωθεί με ποιους μίλησε πριν το πάρτι, όταν έφυγε αλλά και το επόμενο πρωί.

Στην Ελβετία δείγματα των τοξικολογικών εξετάσεων

Στο μεταξύ, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένονται τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις, στις οποίες υπεβλήθη η 24χρονη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, κατά τη διάρκεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι.

Αυτό επισημαίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Ιατροδικαστής Υπηρεσίας του ΑΠΘ, που διενεργούν τις σχετικές εξετάσεις για την ανεύρεση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών στον οργανισμό της 24χρονης

Μάλιστα, κατά τις ίδιες πηγές, δείγματα που ελήφθησαν θα αποσταλούν σε εργαστήριο της Ελβετίας που διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών.

Από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων θα εξαρτηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση και τυχόν αναβάθμιση της κατηγορίας. Μέχρι στιγμής, οι Αρχές είχαν προχωρήσει στη σύλληψη 27χρονου, αλλά μετά την απολογία του, κατά την οποία αρνήθηκε τον βιασμό, ισχυριζόμενος ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση της 24χρονης, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η 24χρονη φέρεται να κατήγγειλε άλλα δύο πρόσωπα, πλην του 27χρονου, και στην τελευταία της κατάθεση ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση φαίνεται να αναγνώρισε τον έναν από τους δύο. Στο μεταξύ, «εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στο πρώτο και τρίτο τεταρτημόριο, στη μεσότητα», φαίνεται να δείχνουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για την 24χρονη, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της 24χρονη, Θανάσης Ζιώγας, σύμφωνα με τον οποίο η εξέταση έγινε το βράδυ της επομένης της Πρωτοχρονιάς και τα αποτελέσματα περιήλθαν στα χέρια του. Ομαδικός βιασμός 24χρονης

Ο κ. Ζιώγας είπε ακόμη ότι υπάρχουν καταγγελίες δύο γυναικών που έφτασαν στο γραφείο του και καταθέτουν ότι βιάστηκαν – η μία το 2016 και η άλλη το 2018 – «με τον ίδιο τρόπο, όχι ακριβώς με τα ίδια πρόσωπα». Απηύθυνε, μάλιστα, έκκληση «σε όλες τις γυναίκες, οι οποίες υπέστησαν βία, να βγουν χωρίς φόβο και πάθος να καταγγείλουν το γεγονός αυτό κι εγώ θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι δικαστικές και ανακριτικές Αρχές λειτουργούν και ότι θα υπάρχει πλήρης προστασία και πλήρης διερεύνηση του θέματος αυτού εις βάθος».

Πηγή: pierianews.gr