Στα εγκαίνια των νέων χειρουργείων του Θριάσιου, έδωσε το παρόν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλέυρης.

Πρόκειται για δωρεά των Αθανάσιου και Μαρίνας Μαρτίνου συνολικού ύψους 4.800.000 ευρώ.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος,  Κωνσταντίνο, και παρέστησαν η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μ. Γκάγκα, η υφυπουργός Υγείας Ζ. Ράπτη, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Θ. Μπούρας, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Κώτσηρας, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χ. Ροϊλός, ο Διοικητής του νοσοκομείου Δ. Αντωνίου, βουλευτές, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου.

Η πρόθεση της δωρεάς από τους μεγάλους δωρητές εκφράστηκε το 2017, οπότε και άρχισαν οι προετοιμασίες υλοποίησης του εγχειρήματος.

Κατά την ομιλία του ο Υπουργός Υγείας δήλωσε μεταξύ άλλων «Οι ευχαριστίες μας για τη δωρεά έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι σε μια κρίσιμη καμπή για την υγεία, υπήρξαν άνθρωποι, όπως ο κ. κύριος Μαρτίνος, ο οποίος μας κάνει μια δωρεά που μας δίνει τη δυνατότητα να αναβαθμίσουμε το Νοσοκομείο….

…. Διότι εδώ είναι το κρίσιμο σημείο το οποίο πρέπει να μας απασχολήσει κυρίαρχα από εδώ και πέρα. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι οι άνθρωποι που εργάζονται στο ΕΣΥ και οι υποδομές του με κεντρικό άξονα τον Ασθενή. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Θα πρέπει να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ήδη μέσα σε αυτό το έτος, τους δύο επόμενους μήνες, έχουμε προκήρυξη για τις θέσεις 700 ιατρών, 910 λοιπού προσωπικού και 4.000 νοσηλευτών.

Άρα είναι κυρίαρχο θέμα η ενίσχυση του ΕΣΥ, όπως επίσης είναι κυρίαρχο θέμα και να αποτυπωθεί το «ευχαριστώ» στους ανθρώπους, που βρέθηκαν όλο αυτό το διάστημα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με οικονομικά κίνητρα και κίνητρα εξέλιξης τα οποία θα δοθούν και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα…..

.…Πρέπει να δούμε το πρόβλημα κατάματα. Το πρόβλημα, λοιπόν, είναι ότι η ενίσχυση πρέπει να είναι στις υποδομές, πρέπει να είναι στους ανθρώπους και πρέπει να είναι και στη λειτουργία.

Και εκεί αντιλαμβάνομαι ότι θα υπάρξουν μειοψηφίες και μέσα στα νοσοκομεία, που όλο αυτό το διάστημα, στην πραγματικότητα βολεύονταν με την υπάρχουσα κατάσταση. Γνωρίζουμε ότι οι αποφάσεις μας θα είναι προς όφελος του ασθενούς και προς όφελος των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Και δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε σε καμία οργανωμένη μειοψηφία η οποία τόσα χρόνια κρατάει αυτό το σύστημα με αποτέλεσμα να μην αναδεικνύει τις δυνατότητες που έχει.

Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους- το λοιπό προσωπικό, τους νοσηλευτές, τους ιατρούς- όχι μόνο για αυτά τα δύο χρόνια της πανδημίας. Αυτά τα δύο χρόνια ενδεχομένως ανέδειξαν περισσότερο ένα έργο που γίνεται συνολικά και αδικούμε τις γυναίκες και τους άντρες του ΕΣΥ όταν αναφερόμαστε μόνο στην περίοδο της πανδημίας.

Με πολύ μεγάλα προβλήματα μέσα στη 10ετή οικονομική κρίση έδιναν τις μάχες και ήρθε η ώρα οι αποφάσεις μας να έχουν γνώμονα την καλύτερη δυνατή παρεχόμενη υπηρεσία από τους ίδιους. Επιτέλους να καταλάβουν ότι τους αναγνωρίζουμε τη μάχη που δίνουν μέσα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ευχαριστούμε σήμερα τον Θανάση Μαρτίνο και στο πρόσωπό του όλους τους ευεργέτες στο ΕΣΥ, γιατί αυτές οι δωρεές οι οποίες γίνονται είναι απαραίτητες για τη συνολική αναβάθμιση του συστήματος.

Και να ξέρετε ότι και με τα λάθη που μπορεί να κάνουμε και με τις πολιτικές που έχουμε και με τον αγώνα που κάνουμε, ο γνώμονάς μας θα είναι ο Ασθενής και αυτοί οι οποίοι τον υπηρετούν».

Πηγή: pierianews.gr