Η ξαφνική κι έντονη επιθυμία για φαγητό είναι ο χειρότερος εχθρός της δίαιτας και της σωστής διατροφής.

Οι τύποι τροφίμων που λαχταρούν οι άνθρωποι είναι συνήθως επεξεργασμένες τροφές και γλυκίσματα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι και ζάχαρη.

Αυτή η υποχώρηση που κάνουμε όλοι σε ένα λαχταριστό “ένοχο” σνακ είναι ένας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους έχουμε προβλήματα απώλειας βάρους.

Δείτε 6 απλούς τρόπους για να αποτρέψετε ή να σταματήσετε την πείνα και την επιθυμία για πρόχειρο φαγητό και γλυκά:

1. Πιείτε νερό

Εάν αισθάνεστε ξαφνική επιθυμία για ένα συγκεκριμένο φαγητό, δοκιμάστε να πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό και περιμένετε λίγα λεπτά. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η επιθυμία αυτή εξαφανίζεται, επειδή το σώμα σας ήταν επί της ουσίας διψασμένο. Το να πίνετε νερό πριν από τα γεύματα μπορεί να μειώσει την όρεξη, καθώς και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

2. Φάτε περισσότερη πρωτεΐνη

Η κατανάλωση περισσότερης πρωτεΐνης μπορεί να μειώσει την όρεξή σας και να σας αποτρέψει από την υπερβολική κατανάλωση φαγητού. Μειώνει επίσης την ξαφνική επιθυμία για πρόχειρο φαγητό και σας βοηθά να αισθάνεστε γεμάτοι και ικανοποιημένοι για περισσότερο χρόνο. Η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης μπορεί να μειώσει την λαιμαργία έως και 60% και να την επιθυμία για σνακ τη νύχτα κατά 50%.

3. Προγραμματίστε τα γεύματά σας

Ο προγραμματισμός των γευμάτων σας για όλη την ημέρα ή για όλη την επερχόμενη εβδομάδα εξαλείφει τον αυθορμητισμό και την αβεβαιότητα, τα οποία προκαλούν λαιμαργία. Εάν δεν χρειάζεται να σκεφτείτε τι να φάτε στο επόμενο γεύμα, θα είστε λιγότερο επιρρεπείς σε “παρασπονδίες”.

4. Μην μένετε νηστικοί για ώρες

Τρώτε τακτικά και να έχετε κοντά σας υγιεινά σνακ. Η πείνα είναι βασική αιτία για την κατανάλωση πρόχειρου φαγητού. Αποφύγετε να μένετε νηστικοί για ώρες.

5. Καταναλώστε εκχύλισμα από σπανάκι

Βοηθά στην καθυστέρηση της πέψης του λίπους, κάτι που αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών που μειώνουν την όρεξη και την πείνα, όπως η GLP-1.

6. Μην πηγαίνετε πεινασμένοι στο σουπερμάρκετ

Αν τρώτε πριν πάτε στο σουπερμάρκετ θα μειώσετε την πιθανότητα να προχωρήσετε σε κάποια παρορμητική αγορά παχυντικών προϊόντων απλά και μόνο επειδή εκείνη τη στιγμή τα λιγουρεύεστε λόγω πείνας.

Πηγή: pierianews.gr