Ξεπέρασε κάθε όριο η τουρκική προκλητικότητα, καθώς η εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού όχι μόνο παραμένει στην «πρώτη γραμμή» αλλά τώρα πια αγγίζει και τα όρια της απανθρωπιάς.

Συνοριοφύλακες ανακάλυψαν χθες αργά το βράδυ 92 παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι ήταν γυμνοί, χωρίς κανένα από τα προσωπικά τους αντικείμενα, και όπως είπαν στις ελληνικές Αρχές, τουρκικά στρατιωτικά οχήματα τους μετέφεραν στις όχθες του Έβρου, τους επιβίβασαν σε πλαστικές βάρκες, τους άρπαξαν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τα ρούχα τους και έσπρωξαν τις βάρκες στην ελληνική πλευρά.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μόλις χθες στη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο, έθεσε το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Άγκυρα και με στοιχεία έδειξε στους Ευρωπαίους πώς το θέμα δεν είναι ζήτημα ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Οι ισχυρές μεταναστευτικές πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα στα σύνορά της και η συνεχιζόμενη ανοχή που επιδεικνύει η Τουρκία στα κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, αποτελούν απειλή για όλη την Ευρώπη. Υπονομεύουν την εσωτερική της ασφάλεια. Καταστρατηγούν ευθέως το Διεθνές Δίκαιο.

»Φυλάμε αποτελεσματικά τα σύνορα της Ελλάδας που είναι και τα σύνορα της Ευρώπης. Με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, απέναντι στην εργαλειοποίηση της ανθρώπινης ζωής.

Χρειαζόμαστε τώρα την έμπρακτη στήριξη της Ευρώπης και τη συνεργασία όλων των εταίρων μας. Σε μια περίοδο διεθνών αναταράξεων και απειλών, η μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια οφείλει να αποτελέσει και πάλι πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και αλληλεγγύης. Αποδεικνύοντας, έτσι, ότι οι αξίες της παραμένουν ισχυρές, αναλλοίωτες και αδιαπραγμάτευτες».

Πηγή: pierianews.gr