Ζημιές σε υποδομές, σπίτια, επιχειρήσεις και οχήματα προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση, που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Κρήτη, όπου ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. 

Ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Το αυτοκίνητο του σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΕΜΑΚ, προκειμένου να απεγκλωβίσουν την σορό του άτυχου άνδρα από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου.

 Πληροφορίες, αναφέρουν πως υπάρχουν και άλλοι αγνοούμενοι. Σύμφωνα με μαρτυρίες, που έφτασαν στις Αρχές, κάτοικοι της περιοχής είδαν ακόμη έναν άνθρωπο να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια.

Σημαντικά προβλήματα καταγράφονται στην Αγία Πελαγία, η οποία δέχθηκε τεράστιους όγκους νερού και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, παρασύροντας οχήματα στην θάλασσα.

Οι κάτοικοι αγανακτισμένοι, που βλέπονται τις περιουσίες τους να καταστρέφονται,  αναρωτιούνται για τα αντιπλημμυρικά έργα, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου, το προηγούμενο διάστημα. 

Οι οδηγοί πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, αφού οι ορμητικοί χείμαρροι στον οικισμό της Αγίας Πελαγίας φτάνουν σχεδόν τα τρία μέτρα.

Την ίδια ώρα, σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί και καταστήματα της περιοχής.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

«Σε εξέλιξη βρίσκονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Παρακαλούνται οι Δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε όλη την έκταση του Δήμου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 15330 και 2813 400695 για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης».

Πηγή: pierianews.gr