Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης ενόπλου χθες Πέμπτη το βράδυ σε εκκλησία Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Άλστερντορφ, στο βόρειο Αμβούργο. Η αστυνομία έκανε λόγο για «λουτρό αίματος» και προειδοποίησε τους πολίτες για «εξαιρετικά μεγάλο κίνδυνο».

Η αστυνομία του Αμβούργου ανακοίνωσε ότι ο δράστης της επίθεσης στο κτίριο της εκδήλωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Άλστερντορφ, στο βόρειο Αμβούργο, βρίσκεται πιθανότατα μεταξύ των νεκρών. Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον οκτώ τραυματίστηκαν ενώ ο δράστης είναι ο 35χρονος υπάλληλος επιχειρηματικού κέντρου Philipp F. (35 ετών).  Πιστεύεται ότι ήταν πρώην μέλος της κοινότητάς τους, ανέφερε σήμερα παράλληλα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

“Άνοιξε πυρ στους μετέχοντες σε τελετή” που είχε διοργανωθεί από την κοινότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, διευκρίνισε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι ορισμένοι από αυτούς που τραυματίστηκαν από την επίθεση είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δήμαρχος του Αμβούργου Peter Tschentscher έγραψε στο Twitter το βράδυ : «Οι αναφορές από το Alsterdorf/Groß Borstel είναι συγκλονιστικές. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται αδιάκοπα για να εντοπίσουν τον ή τους δράστες και να διευκρινίσουν το ιστορικό».

Πηγή: pierianews.gr