Στο πλαίσιο των δράσεων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. το Εθνικό Γραφείο Συντονισμού EURES διοργανώνει την 1η διαδικτυακή Ευρωπαϊκή Ημέρα Καριέρας αφιερωμένη στον Τουρισμό στην Ελλάδα, την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 από τις (10:00-16:00).

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα European Online Job Days και επικεντρώνεται αποκλειστικά στους κλάδους του Τουρισμού, της Φιλοξενίας και της Εστίασης, με στόχο τη διασύνδεση Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών που αναζητούν εργασία με τις επιχειρήσεις του κλάδου στην Ελλάδα που αναζητούν προσωπικό για τη θερινή τουριστική περίοδο 2024.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που αναζητούν εργασία έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν ή να συνδεθούν δωρεάν στην πλατφόρμα καθημερινά και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, με στόχο να καταχωρήσουν το βιογραφικό τους σημείωμα, να βρουν ευκαιρίες απασχόλησης, να ενημερωθούν για την αγορά εργασίας της Ελλάδας και να συνομιλήσουν με τους εργοδότες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, κάθε ενδιαφερόμενος/η θα μπορεί:

  • να παρακολουθήσει παρουσίαση για την αγορά εργασίας της Ελλάδας στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα,
  • να παρακολουθήσει την παρουσίαση «πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό» στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα,
  • να παρακολουθήσει την παρουσίαση του εργαλείου της ΔΥΠΑ myDYPAlive,
  • να βλέπει το προφίλ των επιχειρήσεων που αναζητούν προσωπικό και τις προσφερόμενες θέσεις εργασίας,
  • να πραγματοποιήσει επιτόπου διαδικτυακές συνεντεύξεις με επιχειρήσεις και
  • να συνομιλήσει απευθείας με τους εγγεγραμμένους εργοδότες και συμβούλους EURES της ΔΥΠΑ, μέσω του διαδικτυακού εργαλείου live CHAT.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://europeanjobdays.eu/en/event/work-greece-fiλoξeniα.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα αποστολής ερωτημάτων στο email:  [email protected].

Πηγή: pierianews.gr