Εδώλιο για 3 κακουργήματα, έναν βιασμό και 2 απόπειρες, δείχνει προς το δικαστικό συμβούλιο η Εισαγγελέας για τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη: ” και τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά και δεν προκύπτει ότι το έκαναν για λόγους δημοσιότητας”.

Η εισαγγελική λειτουργός αντιπαρέρχεται την σθεναρή άρνηση της κατηγορίας εκ μέρους του ηθοποιού και κρίνει πως υπάρχουν ενδείξεις ενοχής του για τις πράξεις του βιασμού και της απόπειρας σε βάρος τριών γυναικών. Φέρεται να αναφέρει ότι όσα έγιναν δεν είχαν τη συναίνεση των θυμάτων.

Το βραχιολάκι

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Σεπτέμβριο απορρίφθηκε το αίτημα του Πέτρου Φιλιππίδη για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές έκριναν ότι ο ηθοποιός, δεν θα επιστρέψει με “βραχιολάκι” στο σπίτι του, αλλά θα παραμείνει προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως με βασικό επιχείρημα ότι οι καταγγελίες αναφέρονται και σε περιστατικά που τελέστηκαν στο σπίτι του κατηγορούμενου και κατ’ επέκταση κρίθηκε πως μπορεί να τελέσει αντίστοιχα αδικήματα.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο φέρεται να έκρινε πως υπάρχουν αποχρώσεις ενδείξεις ενοχής του ηθοποιού καθώς και ότι παραμένει ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Στο σκεπτικό τους, απορρίπτουν και την αποφυλάκιση με “βραχιολάκι” για λόγους υγείας.

Οι καταγγελίες

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό κατά συρροή που τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού τελεσθείσες το 2010 και το 2014. Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε το καμαρίνι του για να προβεί -όπως καταγγέλλεται- σε ασελγείς πράξεις.

Πηγή: pierianews.gr