Δυσοίωνη είναι η πρόβλεψη του BBC για την ελληνική συμμετοχή στη Eurovision 2023, καθώς προβλέπει ότι ο Βίκτωρ Βερνίκος θα αποκλειστεί από τον τελικό. 

Η Ελλάδα αγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision 2023- όπως και η Κύπρος- ο οποίος θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου. Ο πρώτος ημιτελικός θα γίνει στις 9 Μαΐου.

Με τα 37 τραγούδια του φετινού μουσικού διαγωνισμού να έχουν ανακοινωθεί, το BBC δημοσίευσε τις προβλέψεις του. Και σύμφωνα με αυτές, η «πορεία» του Βίκτωρα Βερνίκου και του «What They Say» θα σταματήσει στον ημιτελικό της Eurovision 2023. Το βρετανικό δίκτυο σχολιάζει μεταξύ άλλων πως ο Βίκτωρ Βερνίκος μοιάζει σαν να «μασά τα φωνήεντα».

Ανάλογη πρόβλεψη κάνει το BBC και για τον Άντριου Λάμπρου, που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο με το τραγούδι «Break A Broken Heart». «Κινδυνεύει να αποκλειστεί στον δεύτερο ημιτελικό», αναφέρει.

Eurovision 2023: Γαλλία και Σουηδία τα φαβορί 
Σε ό,τι αφορά την πρωτιά στη Eurovision 2023, το BBC «βλέπει» τη Γαλλία και τη Σουηδία πιθανές νικήτριες του μουσικού διαγωνισμού.

Τη Γαλλία θα εκπροσωπήσει η Φατίμα Ζάρα Χάφντι, η Καναδή τραγουδίστρια που είναι γνωστή ως La Zarra, με το «Evidemment». Όσο για τη Σουηδία, συμμετέχει στον φετινό διαγωνισμό με την Loreen- νικήτρια της Eurovision το 2012- και το τραγούδι «Tattoo».

Στην πρώτη τριάδα θα βρεθεί η Ισπανία με την Blanca Paloma και το «EAEA», προβλέπει το βρετανικό δίκτυο.

Στην πρώτη πεντάδα, προβλέπει, θα βρεθούν η Αυστρία με τις «Teya & Salena» και το «Who The Hell Is Edgar?», όπως και η Φινλανδία με τον ράπερ Käärijä, ο οποίος θα μετάσχει στη Eurovision 2023 με το τραγούδι «Cha Cha Cha».

Πηγή: pierianews.gr