Η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας ενημέρωσε ότι δεν προκύπτει η ύπαρξη τραυματιών ή σοβαρών υλικών ζημιών, ωστόσο σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η περιοχή αυτή της κεντρικής Ιταλίας είναι ιδιαίτερα σεισμογενής και ότι θα μπορούσαν να σημειωθούν και ισχυρότερες σεισμικές δονήσεις.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο για προληπτικούς λόγους τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Περούτζια, στην κεντρική Ιταλία. Η απόφαση ελήφθη μετά από την σειρά σεισμικών δονήσεων που καταγράφηκαν σήμερα στην περιφέρεια της Ούμπρια.

Συγκεκριμένα, οι σεισμοί σημειώθηκαν στις 16.05 το απόγευμα τοπική ώρα (4,3 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ), στις 20.08 (4,6 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ) και στις 20.13 (3,9 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ).

Η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας ενημέρωσε, ότι δεν προκύπτει η ύπαρξη τραυματιών ή σοβαρών υλικών ζημιών.

Πολλοί κάτοικοι, όμως, στην περιφέρεια Ούμπρια, μετά τις δονήσεις αυτές βγήκαν στον δρόμο και ακόμη δεν έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους. Οι πυροσβέστες αποφάσισαν, πάντα για προληπτικούς λόγους, να εκκενώσουν τέσσερα κτίρια, στα οποία διαμένουν συνολικά τριάντα άνθρωποι. Σήμερα και αύριο θα παραμείνει κλειστό και το Πανεπιστήμιο της Περούτζια.

Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, τέλος, υπογραμμίζουν ότι η περιοχή αυτή της κεντρικής Ιταλίας είναι ιδιαίτερα σεισμογενής και ότι θα μπορούσαν να σημειωθούν και ισχυρότερες σεισμικές δονήσεις.

Πηγή: pierianews.gr