Έκτακτη ενημέρωση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του κοροναϊού στη χώρα μας θα πραγματοποιήσει σήμερα, στις 18:15, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πληροφορίες την τελευταία ώρα αναφέρουν πως σήμερα είναι πιθανόν να ανακοινωθεί νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κοροναϊού, που ενδεχομένως θα αγγίξουν τα 3.000.

Χθες, εξάλλου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προειδοποίησε για τη σοβαρή κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, γνωστοποιώντας ότι ο δείκτης θετικότητας στη Θεσσαλονίκη έχει φτάσει το 32%, γεγονός που έχει σημάνει “κόκκινο” συναγερμό και έχει πυροδοτήσει σενάρια για λήψη νέων, πιο αυστηρών μέτρων, καθώς οι αντοχές του συστήματος Υγείας δοκιμάζονται.

Την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2.384 νέα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 622 στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και τα 588 στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ μεγάλη είναι η διασπορά σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Πηγή: pierianews.gr