Τις συνθήκες υπό τις οποίες δολοφονήθηκε και μεταφέρθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε η 27χρονη Αναστάζια ερευνούν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., σε μια προσπάθεια να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ και να διαπιστώσουν το τι ακριβώς συνέβη από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας που εξαφανίστηκε. Η 27χρονη εντοπίστηκε νεκρή την Κυριακή, κάτω από ένα δένδρο, σε υγροβιότοπο στην περιοχή Αλυκές, κοντά στο Τιγκάκι, ενώ από τα ευρήματα των Αρχών προκύπτει ότι ο θάνατός της πιθανόν να προήλθε από στραγγαλισμό. Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., η σορός ήταν σκεπασμένη με κλαδιά και η μισή βρισκόταν μέσα σε μαύρη σακούλα. Το σημείο όπου εντοπίστηκε απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από το σπίτι όπου διέμενε ο 32χρονος συλληφθείς από το Μπανγκλαντές, ενώ ο εντοπισμός της έγινε από δύο εθελόντριες που συμμετείχαν στην έρευνα.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. είναι σε εξέλιξη, ενώ στο κάδρο των υπόπτων βρίσκονται δύο άτομα. Ο βασικός ύποπτος είναι ο 32χρονος συλληφθείς, ο οποίος χθες πέρασε την πόρτα του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της αρπαγής και της γενετήσιας πράξης με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, κατηγορίες τις οποίες μέχρι χθες αρνιόταν, ενώ ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Τετάρτη. Ο 32χρονος, κατά την εξέτασή του από αστυνομικούς, υπέπεσε σε αντιφάσεις, όπως επίσης σε αντιφάσεις υπέπεσε και ο Πακιστανός συγκάτοικός του, ο δεύτερος άνδρας που βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος υποστήριξε ότι συνάντησε την κοπέλα την ημέρα της εξαφάνισής της και πήγαν σπίτι του προκειμένου να την προμηθεύσει χασίς. Εκεί συνευρέθησαν ερωτικά με τη συναίνεσή της, όπως ισχυρίστηκε, και στη συνέχεια, όπως ανέφερε, τη μετέφερε σε σημείο που του υπέδειξε προκειμένου να την παραλάβει ο σύντροφός της. Αστυνομικοί πήγαν στο συγκεκριμένο σημείο, ωστόσο δεν εντόπισαν κάποιο στοιχείο που να «μαρτυρεί» την παρουσία της κοπέλας στην περιοχή. Επίσης, από κάμερες που βρίσκονται κοντά στο σπίτι του έχουν καταγραφεί ο ίδιος και η κοπέλα να μπαίνουν εκείνη την ημέρα στο σπίτι του, ωστόσο δεν υπάρχουν εικόνες που να τη δείχνουν να εξέρχεται από αυτό.

Πηγές με γνώση της υπόθεσης ανέφεραν ότι «πίσω από το σπίτι του 32χρονου υπάρχει και άλλη έξοδος που είναι “τυφλή”, δεν καλύπτεται δηλαδή από κάμερες, έτσι θα μπορούσε να μεταφέρει την κοπέλα μέσω αυτής της εξόδου με τη βοήθεια κάποιου συνεργού, χωρίς να τους δει κανείς». Σχετικά με τον δεύτερο ύποπτο, τον συγκάτοικο του 32χρονου, οι Αρχές εκτιμούν ότι ίσως εμπλέκεται στην υπόθεση όσον αφορά τη μεταφορά της σορού της κοπέλας στον υδροβιότοπο όπου εντοπίστηκε. Πάντως και ο εν λόγω άνδρας έχει υποπέσει σε σημαντικές αντιφάσεις, καθώς, ενώπιον των Αρχών, υποστήριξε πως την ημέρα που εξαφανίστηκε η κοπέλα δεν είδε να έρχονται στο σπίτι ούτε η ίδια ούτε ο 32χρονος συγκάτοικός του, κάτι που αργότερα διαψεύστηκε από τον τελευταίο.

Ο βασικός ύποπτος, ο 32χρονος συλληφθείς από το Μπανγκλαντές, ο οποίος κατηγορείται για αρπαγή και γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.

Καταλυτική για τον εντοπισμό της σορού της 27χρονης υπήρξε, σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κω, Γρηγόρη Μαυρίδη, μία μαρτυρία βάσει της οποίας κάποιος είδε τον 32χρονο συλληφθέντα να τρέχει πανικόβλητος από το σπίτι του, να λείπει 11 λεπτά και στη συνέχεια να επιστρέφει. «Την τελευταία ημέρα των ερευνών η ακτίνα της έρευνας “έπεσε” στα 1.200 μέτρα από το σπίτι του 32χρονου. Υπήρξε μια σημαντική μαρτυρία ότι κάποιος τον είδε να τρέχει πανικόβλητος από το σπίτι του και ότι έκανε μια απόσταση 11 λεπτών και επέστρεψε. Αυτό επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από την αστυνομία. Τα 11 λεπτά μπήκαν στον χάρτη και έδειξαν απόσταση του 1,5 χιλιομέτρου από το σπίτι του», σημείωσε ο κ. Μαυρίδης.

Ερωτήματα

Την ίδια ώρα, ερωτήματα προκύπτουν ως προς το πότε η σορός της 27χρονης μεταφέρθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε και αυτό γιατί το σημείο είχε ερευνηθεί κατ’ επανάληψιν τις προηγούμενες ημέρες, χωρίς όμως να εντοπιστεί κάτι σχετικό. Συνεπώς, αυτό που πρέπει πρώτα να απαντηθεί είναι με ποιον τρόπο η σορός της άτυχης γυναίκας κατέληξε κάτω από το δένδρο στις Αλυκές. Ο Σταμάτης Καμπουράκης, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω, ανέφερε πως ο ίδιος και η ομάδα του το Σάββατο (δηλαδή μια ημέρα πριν από τον εντοπισμό της νεαρής γυναίκας) είχαν περάσει δύο φορές από το συγκεκριμένο σημείο. Στη συνέχεια ο κ. Καμπουράκης υποστήριξε πως δεν αποκλείεται αυτός ή αυτοί που σκότωσαν την κοπέλα να τη μετέφεραν στον υδροβιότοπο το βράδυ του Σαββάτου.

«Είχα περάσει με την ομάδα μου την προηγούμενη ημέρα δύο φορές. Είναι πολύ περίεργο. Ίσως κάποιος μετέφερε τη σορό εκεί το βράδυ του Σαββάτου. Άλλωστε στην επιχείρηση συμμετείχαν εκπαιδευμένα σκυλιά και drones. Αν υπήρχε εκεί από πριν, κάποιος θα την είχε δει ή θα το είχαν αντιληφθεί τα σκυλιά. Είναι μια περιοχή αρκετά επισκέψιμη. Κάνουν εκδρομές με άλογα και βλέπουν τα αποδημητικά πουλιά. Έτσι, αν κάποιος μετέφερε την κοπέλα, τη μετέφερε βράδυ γιατί το πρωί θα ήταν πολύ δύσκολο λόγω του κόσμου», τόνισε.

Τους ίδιους προβληματισμούς εξέφρασε και ο επικεφαλής των ερευνών της Πολιτικής Προστασίας, Θωμάς Καραθωμάς. Ο κ. Καραθωμάς εξήγησε πως το σημείο όπου εντοπίστηκε η κοπέλα το είχε ερευνήσει με συνάδελφό του την περασμένη Παρασκευή χωρίς να βρουν κάτι.

Πηγή: pierianews.gr