Οι σπόροι κάνναβης είναι το πιο υγιεινό και _πιο θρεπτικό φαγητό για το ανθρώπινο σώμα. Οι σπόροι παράγονται μόνο από τις εγκεκριμένες ποικιλίες κάνναβης που _δεν περιέχουν την ψυχοδραστική ουσία THC.

Έχουν υψηλό επίπεδο_πρωτεΐνης, που περιέχει όλα τα 23 αμινοξέα, από τα οποία τα 8 _είναι απαραίτητα (το σώμα μας δεν μπορεί να παράγει μόνο του)._Αυτά τα απαραίτητα αμινοξέα παρέχονται μόνο μέσω ισορροπημένης _διατροφής.

Στους σπόρους κάνναβης, υπάρχουν πολλές _βιοδραστικές ουσίες, όπως οι βιταμίνες Α, Β1, digestable B2, Β3, Β6, _Β9, C, D και Ε και αντιοξειδωτικά – ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, _φώσφορο, ψευδάργυρο και άλλες πολύτιμες ουσίες. Επίσης σημαντική είναι_ η περιεκτικότητα σε βασικά ακόρεστα λιπαρά οξέα ωμέγα-3 και ωμέγα-6, _φυτοστερόλη, χλωροφύλλη, λεκιθίνη και φυτικές ίνες.

Αυτές οι ουσίες _μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα, _βελτιώνουν την αναγέννηση και το ανοσοποιητικό σύστημα στο ανθρώπινο _σώμα. Είναι κατάλληλοι κυρίως κατά τη διάρκεια υψηλού σωματικού και _ψυχολογικού στρες._ Είναι μια πλούσια πηγή βασικών αμινοξέων, όπως επίσης και εύπεπτες _πρωτεΐνες όπως εδεστίνη και αλβουμίνη._ Οι σπόροι κάνναβης δεν περιέχουν γλουτένη και επομένως είναι κατάλληλοι και για άτομα με δίαιτα χωρίς γλουτένη.