Το Facebook και το Instagram, πλατφόρμες που ανήκουν στην Meta Platforms τέθηκαν εκτός λειτουργίας για χιλιάδες χρήστες την Παρασκευή, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης σχετικών θεμάτων Downdetector.com.

Όπως αναφέρει το Reuters, χιλιάδες χρήστες αντιμετώπισαν προβλήματα πρόσβασης στο Facebook, ενώ επίσης χιλιάδες χρήστες έχουν πρόβλημα με το Instagram.

Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων της Meta, το WhatsApp, αντιμετώπισε επίσης προβλήματα με χιλιάδες αναφορές διακοπών στο Downdetector, το οποίο παρακολουθεί τις διακοπές συγκρίνοντας αναφορές κατάστασης από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των σφαλμάτων που υποβλήθηκαν από τους χρήστες στην πλατφόρμα.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες των υπηρεσιών και στην Ελλάδα. Όπως φαίνεται η αρχική σελίδα των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης δεν ανανεώνεται και λίγο μετά τις 22:00 υπάρχουν 545 αναφορές στο Downdetector για το Facebook, 743 για το Instagram και 280 για το Messenger. Το WhatsApp δείχνει να έχει λιγότερα προβλήματα αφού καταγράφονται στην Ελλάδα 58 αναφορές.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, δηλαδή σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Λάρισα, Κομοτηνή και Χανιά.

Πηγή: pierianews.gr