Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει τελικά την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως ανακοίνωσε η ίδια η κατηγορούμενη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία των τριών παιδιών της.

Στην εξουσιοδότηση-δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ρούλα Πισπιρίγκου, δηλώνει «κατηγορηματικά» ότι ο μόνος δικηγόρος που την εκπροσωπεί στις εν λόγω υποθέσεις είναι ο Αλέξης Κούγιας και καταργεί κάθε άλλο δικηγόρο που μέχρι σήμερα την εκπροσωπούσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός δικηγόρος είχε ασκήσει τον Απρίλιο σφοδρή κριτική για την υπόθεση της Πάτρας, κάνοντας λόγο για «κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητος» της κατηγορούμενης.

Είχε, ωστόσο, δηλώσει πως δεν θα αναλάμβανε την υπεράσπισή της, καθώς είχε άλλες εκκρεμότητες.

Ολόκληρη η εξουσιοδότηση – δηλώση

Η κάτωθι υπογράφουσα Σωτηρία Πισπιρίγκου του Ανδρέα, προσωρινά κρατούμενη στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού και ήδη κατηγορούμενη για το ότι δήθεν διέπραξα τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των τριών τέκνων μου Γεωργίας, Μαρίας-Ελένης και Ίριδας Δασκαλάκη, δια της παρούσης δηλώνω ότι από σήμερα μοναδικός δικηγόρος υπεράσπισής μου σε όλες τις υποθέσεις και σε όλες τις κατηγορίες, τις οποίες αντιμετωπίζω σε ανακριτικό επίπεδο είναι ο Δικηγόρος Αθηνών κος Αλέξιος Κούγιας του Χρήστου με ΑΜ ΔΣΑ: 8846 και διεύθυνση γραφείου λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, αρ.55.

Με την παρούσα εξουσιοδοτώ τον ως άνω δικηγόρο όπως αντ’ εμού και για λογαριασμό μου λαμβάνει αντίγραφα όλων των δικογραφιών που εκκρεμούν εις βάρος μου για τις ως άνω αναφερόμενες πράξεις από τα ανακριτικά γραφεία που εκκρεμούν και τις ανακρίσεις που διεξάγονται εις βάρος μου από τις κκ Ανακρίτριες, Χριστίνα Σαλάππα και Ευγενία Τζωρτζάτου, καταθέτει αιτήματα και υπομνήματα για την απόδειξη της αθωότητός μου και παρίσταται ενώπιον οιασδήποτε αρχής για την εκπροσώπησή μου.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ο μόνος δικηγόρος, ο οποίος με εκπροσωπεί στις ως άνω υποθέσεις είναι ο κύριος Αλέξιος Κούγιας και καταργώ κάθε άλλο δικηγόρο, ο οποίος μέχρι σήμερα με εκπροσωπούσε.

Κορυδαλλός, 24.08.2022

Η ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΟΥΣΑ

Πηγή: pierianews.gr