Το Politico αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα πως κατόπιν επιστολής της Κομισιόν προς την Αθήνα για το «Predatorgate», όπως αποκαλεί την υπόθεση το εν λόγω μέσο, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. απάντησε λέγοντας:

«Λαμβάνοντας υπόψιν ότι (σ.σ. τα θέματα) εθνικής ασφάλειας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη ευαισθησία, θα θεωρούσαμε συνετό στο μέλλον να μην υιοθετούνται κατά γράμμα συγκεκριμένες δημοσιεύσεις από πολιτικά μίντια, τα οποία δεν χαρακτηρίζονται πάντα για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητά τους» αναφέρει το Politico.

«Παρότι η απαντητική επιστολή τονίζει ότι οι ελληνικές Αρχές είναι στη διάθεση της Κομισιόν “στο πνεύμα της συνεργασίας ως ομάδα για τον κοινό στόχο της προστασίας του κράτους Δικαίου”, το μήνυμα της Αθήνας είναι ξεκάθαρο: μην ασχολείστε. “Πιστεύω πραγματικά ότι ένα τέτοιο πρώτο βήμα θα ήταν πιο εποικοδομητικό από το να μπούμε σε διαδικασία αλληλογραφίας, με βάση δημοσιεύματα που μένει να αποδειχτεί ότι είναι τεκμηριωμένα” προσθέτει επίσης η επιστολή, όπως αναφέρουν οι ίδιοι αξιωματούχοι».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ευτελίζεται, καθώς προσπαθεί για πολλοστή φορά να αντιπολιτευθεί χρησιμοποιώντας ανακριβή, παραπλανητικά και υποβολιμαία δημοσιεύματα» τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με το δημοσίευμα του Politico, το οποίο επικαλούμενο έγγραφα που αντάλλαξε η Κομισιόν με την Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, αναφέρει ότι η Αθήνα ζήτησε από τις Βρυξέλλες «να μην ασχολείται».

Όπως τονίζει ο κ. Οικονόμου αυτή τη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει σημείο αναφοράς ένα ανακριβέστατο δημοσίευμα στο Politico, το οποίο προέρχεται από δημοσιογράφο, γνωστή για τις σχέσεις της με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και συνεχίζει: «Τα πραγματικά γεγονότα, τα οποία τεκμηριώνονται από συνημμένο έγγραφο και επιβεβαιώνουν τα παραπάνω, είναι τα εξής: Tο Τμήμα Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Ε.Ε, στις 29 Ιουλίου, έστειλε επιστολή προς τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στις Βρυξέλλες και άλλους ομολόγους του – ανάμεσα στους οποίους και ο Ισπανός συνάδελφος του- ζητώντας ενημέρωση για τη νομοθεσία που αφορά στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για λόγους εθνικής ασφάλειας, ύστερα από αναφορές για χρήση του Predator εντός ΕΕ.

Στην απάντησή του ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας ενημέρωσε για το νομικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας και την έρευνα για το Predator, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Έλληνας Αντιπρόσωπος υπογράμμισε ότι βρίσκεται πάντα στη διάθεση των κοινοτικών Υπηρεσιών ώστε να ενημερώνει αυτοπροσώπως (όπως, άλλωστε, είχε κάνει και προ της επιστολής) επί οποιουδήποτε θέματος, ειδικά όταν αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη, προτού ξεκινήσει μια διαδικασία ανταλλαγής επιστολών.

Και δεσμεύθηκε ότι θα επανέλθει προς την Επιτροπή, με αναλυτική ενημέρωση επί των αποτελεσμάτων της εν εξελίξει έρευνας, ευθύς μόλις αυτή ολοκληρωθεί. Στην επιστολή του διαχωρίζονται πλήρως τα περί Predator από τα σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις. Άλλωστε τότε δεν είχε ανακοινωθεί η επισύνδεση του τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η ΕΥΠ και άλλες δημόσιες αρχές δεν αγόρασαν ή χρησιμοποίησαν το Predator ή αντίστοιχο λογισμικό. Σχετικά με τις νόμιμες επισυνδέσεις, τόνισε ότι το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα είναι ένα από τα αυστηρότερα και προσεκτικότερα στην ΕΕ. Και κατέληγε ζητώντας να μην στηρίζονται τα αρμόδια κοινοτικά όργανα σε δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία δεν διακρίνονται για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητα τους.

Όπως γίνεται ολοφάνερο, τα πραγματικά γεγονότα δεν έχουν καμία σχέση ούτε με όσα αποσπασματικά επικαλείται προκειμένου να υποστηρίξει το αφήγημα της η συντάκτρια στο δημοσίευμα, ούτε με τις αερολογίες και τα ασύστολα ψεύδη του Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι πια πιεστικό: με δεδομένα τα αμάχητα στοιχεία, θα έχουν, η συντάκτρια και ο ΣΥΡΙΖΑ, την ευθιξία να ανακαλέσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια»;

«Πυρά» Ηλιόπουλου κατά κυβέρνησης

Νωρίτερα, επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, με φόντο την υπόθεση των παρακολουθήσεων, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή δημοσίευμα του Politico.

«Η σημερινή αποκάλυψη του Politico επιβεβαιώνει πως μόνος στόχος του κ. Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή, ήταν η συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων», τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, συμπληρώνοντας πως ο πρωθυπουργός «όσο κι αν προσπαθεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο, όλα θα αποκαλυφθούν».

Αναφέρει ειδικότερα πως:

«Όταν η Κομισιόν στις 29 Ιουλίου ζήτησε με επιστολή της εξηγήσεις για το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων Predator, η κυβέρνηση, στις 2 Αυγούστου, απάντησε ζητώντας να μην ασχοληθούν, επικαλούμενη “λόγους εθνικής ασφάλειας” και απαξίωσε τις αποκαλύψεις των Μέσων». «Τότε που υποτίθεται ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ήξερε τίποτα», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, προσθέτοντας ότι «η συνέχεια είναι γνωστή», «τρεις μέρες μετά αναγκάστηκαν να παραιτηθούν οι Δημητριάδης και Κοντολέων, μπας και γλιτώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που πιάστηκε “με τους κοριούς στην πλάτη”».

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογραμμίζει παράλληλα ότι:

«Κάθε μέρα που περνάει οι κινήσεις Μητσοτάκη θα αποκαλύπτουν ακόμα πιο βαθιά την ενοχή του». Σημειώνει πως «όσο και να προσπαθεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο, όλα θα αποκαλυφθούν: και τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούνταν από το παρακράτος του, όπως δεν μπόρεσε να διαψεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και το ρεσάλτο στα μυστικά κονδύλια υπουργείων μέσα από απόρρητες συμβάσεις, που θα είναι το επόμενο κεφάλαιο των αποκαλύψεων».

Πηγή: pierianews.gr