Τα Χριστούγεννα είναι ήδη εδώ και όλοι, λίγο πολύ, ετοιμαζόμαστε για επισκέψεις σε φίλους ή συγγενείς, προκειμένου να κάτσουμε παρέα στο γιορτινό τραπέζι. Δεν μπορούμε να πάμε, όμως, με άδεια χέρια. Έτσι δεν είναι;

Ποιο είναι, λοιπόν, το πιο άχαστο δώρο, το οποίο μπορείς να πας στο σπίτι κάποιου; Ένα μπουκάλι ποτού, φυσικά, και αν τώρα έχεις πέσει και στην περίπτωση, όπου αυτός που σε κάλεσε πίνει ουίσκι, τότε γιατί όχι ενός premium μπουκαλιού, το οποίο θα του μείνει αξέχαστο;

Η αλήθεια είναι πως μπορείς να βρεις αρκετά αξιόλογα μπουκάλια με ουίσκι γύρω στα 30 ευρώ, ωστόσο κάποιοι έχουν βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη τους, προκειμένου να δοκιμάσουν ένα αρκετά σπάνιο ποτό. Όπως στην περίπτωση του Macallan 1926, το οποίο σε δημοπρασία που έγινε το 2019 έσπασε το ρεκόρ του πιο ακριβού ουίσκι, που πουλήθηκε ποτέ.

Το μπουκάλι Macallan Fine & Rare 60 Year Old 1926, το πρώτο της σειράς Fine and Rare, πουλήθηκε για περίπου 1.700.000 ευρώ σε δημοπρασία που έγινε στο Λονδίνο, θέτοντας έτσι ένα ιστορικό ρεκόρ.

Συνολικά υπάρχουν 14 τέτοια μπουκάλια στον κόσμο (εξ ου και η ακριβή τους τιμή), τα οποία βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο βγήκε άλλο ένα σε δημοπρασία, χωρίς όμως να φτάσει την τιμή του πρώτου, μιας και πωλήθηκε για περίπου 1,2 εκατομμύριο ευρώ.

Πηγή: pierianews.gr