Πέθανε, σε ηλικία 95 ετών, η ηθοποιός Τζίνα Λολομπριτζίτα. Γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1927.

Ιταλίδα ηθοποιός έγινε γνωστή τη δεκαετία του ’50 και μετατράπηκε στο απόλυτο sex symbol της εποχής.

Στη συνέχεια, η Λολομπριτζίτα ασχολήθηκε με τη φωτογραφία και τη γλυπτική.

Είχε το παρατσούκλι «Λα Λόλλο» και ήταν μία από τις σημαντικότερες Ευρωπαίες ηθοποιούς.

Μία από τις ελάχιστες Ιταλίδες ηθοποιούς, κατάφερε να πρωταγωνιστήσει σε πολλές αμερικανικές ταινίες που την έκαναν διάσημη σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της συνεργάστηκε με Ιταλούς σκηνοθέτες μεγάλου καλλιτεχνικού διαμετρήματος όπως οι Βιττόριο ντε Σίκα, Μάριο Μονιτσέλι, Πιέτρο Τζέρμι και Μάριο Σολντάτι. Στη Γαλλία συνεργάστηκε με σκηνοθέτες του διαμετρήματος των Ρενέ Κλαιρ και Κριστιάν-Ζακ.

Ήταν κόρη του Τζιοβάνι Λολομπρίτζιτα ενός πλούσιου κατασκευαστή επίπλων ο οποίος έχασε όλη την περιουσία του εξαιτίας ενός αγγλο-αμερικανικού βομβαρδισμού.

Το 1944, πριν από την άφιξη των συμμάχων, η οικογένειά της μετακόμισε στη Ρώμη, όπου η Τζίνα μπήκε στη Σχολή Καλών Τεχνών. Την άνοιξη του 1947 ένας φίλος της, την έπεισε να λάβει μέρος στο διαγωνισμό της Miss Roma την τελευταία στιγμή.

Αν και δεν είχε ακόμη το κατάλληλο φόρεμα, κατέκτησε τη δεύτερη θέση και είχε τόσο μεγάλη επιτυχία που προσκλήθηκε στη Στρέσα για τους τελικούς της Miss Italy όπου κατέκτησε την τρίτη θέση μετά τις Lucia Bosè και Gianna Maria Canale, μελλοντικά αστέρια του κινηματογράφου. Την ίδια χρονιά πήραν μέρος στην εκδήλωση και η Eleonora Rossi Drago, η οποία αποκλείστηκε επειδή δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις (ήταν ήδη παντρεμένη) και η Silvana Mangano. Και οι ίδιες αργότερα έγιναν γνωστές ηθοποιοί.

Πηγή: pierianews.gr