Κλείνει τα μεσάνυχτα η πλατφόρμα του Power Pass για αιτήσεις και ακολουθεί η πληρωμή. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, οι πληρωμές θα έχουν γίνει μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Το ίδιο είχε ανακοινώσει λίγο νωρίτερα και ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, τονίζοντας πως δεν θα δοθεί νέα παράταση, καθώς όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί η διαδικασία, τόσο γρηγορότερα οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα τους.

Η διορία για την υποβολή της αίτησης λήγει σήμερα 5 Ιουλίου, και συγκεκριμένα τα  μεσάνυχτα.

Τι σημαίνει η ένδειξη «υπό εκκαθάριση»

Όσοι έχουν υποβάλει την αίτηση, βλέπουν την ένδειξη «υπό εκκαθάριση». Κληθείς να εξηγήσει, ο κ. Αναγνωστόπουλος είπε ότι σε αυτήν την περίπτωση η αίτηση έχει υποβληθεί ορθά και σύντομα θα λάβουν ενημέρωση και για το τελικό ποσό που θα λάβει ο δικαιούχος.

Μέχρι και χθες το βράδυ οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί ξεπερνούσαν τα 2.750.000 και μέχρι τα μεσάνυχτα αναμένεται να υποβληθούν αρκετές ακόμη.

Τις επόμενες μέρες, μπορείτε να μπαίνετε ξανά με τους κωδικούς Taxisnet στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου θα ενημερώνεστε για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αίτησή σας.

Αναλυτικά:

  • «Υπό εκκαθάριση»: Για όσες αιτήσεις είναι σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι και περιμένουν από 1η Ιουλίου 2022 να εκτελεστούν οι εκκαθαρίσεις για να αποφασιστεί το ποσό της επιστροφής.
  • «Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.
  • «Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.
  • «Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμη. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Πώς κάνετε αίτηση για Power Pass

  • Αρχικά πρέπει να μπείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, πατώντας ΕΔΩ, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet.
  • Βεβαιώνετε ή επικαιροποιείτε τα στοιχεία για τη κύρια κατοικία, τον μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.
  • Διορθώνετε τυχόν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία για την κύρια κατοικία.
  • Γράφετε τον αριθμό του τραπεζικού σας λογαριασμού (IBAN).
  • Πιστοποιείτε την ορθότητα των στοιχείων και να οριστικοποιείτε την υποβολή της αίτησης.

Πηγή: pierianews.gr