Το δικαστήριο, επέβαλλε ποινή φυλάκισης 14 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 3000 ευρώ (αναλυτικότερα ως προς το πρόστιμο: 100 ημερήσιες μονάδες προς 30 ευρώ την ημέρα), σε κάθε έναν από τους δύο κατηγορούμενους με τριετή αναστολή.

Η σύλληψη του ζευγαριού έγινε στις 11 Ιανουαρίου 2022 και πρόκειται για ακόμη μία περίπτωση που πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει παραγγείλει και διενεργείται από το Γενάρη του 2022, η κα. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το ζευγάρι δεν στέλνει το παιδί του που φοιτά στο δημοτικό, στο σχολείο του θέλοντας να το προστατεύσει από την πανδημία. Η δίκη επρόκειτο να γίνει την περασμένη Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 το μεσημέρι στο Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, αλλά τελικά και οι δύο εμπλεκόμενοι ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τη Δευτέρα 14/02.

Ακόμη μια σύλληψη στη Ρόδο

Στο μεταξύ το πρωί της Δευτέρας οι αρχές φόρεσαν χειροπέδες σε έναν ακόμη πατέρα, επειδή δεν στέλνει το παιδί του στο σχολείο, λόγω της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι είναι υποχρεωτική η φοίτηση του.

Ο γονέας συνοδευόμενος από το συνήγορο του προσήχθη ενώπιον του Μονομελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Ρόδου όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί την προσεχή Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου. Ο πατέρας αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: pierianews.gr